Όσα φέρι μποτ έχουν ασανσέρ δεν το χρησιμοποιούν!

 Όσα φέρι μποτ έχουν ασανσέρ δεν το χρησιμοποιούν!

Ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ Καβάλας έδειξε αμέσως ενδιαφέρον για την καταγγελία πολίτη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ταξίδεψε από την Κεραμωτή στη Θάσο μέσα στο αυτοκίνητο του. Κινούμενος με αναπηρικό καροτσάκι δεν είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στο σαλόνι του πλοίου. Η εμπειρία του έγινε viral στο διαδίκτυο, ειδικά από μέσα ενημέρωσης του Νομού Καβάλας. Ο τοπικός σύλλογος με αυτόν τον τρόπο επανήλθε σε ένα σημαντικό πρόβλημα που προσπάθησε πολλές φορές να αναδείξει ώστε αυτό να λυθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κρεμύδα, τα νέα φέρι μποτ (υπάρχουν τέτοια στην περιοχή) διαθέτουν το περιβόητο ασανσέρ. Δεν το χρησιμοποιούν επειδή την ώρα της φόρτωσης βιάζονται. Κάπως έτσι αφήνουν τα ΑμΕΑ μέσα στα αυτοκίνητα, μια εμπειρία τραυματική. Χαρακτηριστική είναι η διήγηση συμπολίτισσας. Πέρσι που ταξίδεψε στη Θάσο έμεινε κι αυτή εντός του αυτοκινήτου της, δίπλα σε απορριμματοφόρα!

Την πιο πρόσφατη περιπέτεια του ΑμΕΑ από τη Θεσσαλονίκη την πληροφορήθηκε μέσω διαδικτύου όλη η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αφορμή να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Κρεμύδα, περσινή καταγγελία του συλλόγου κατέληξε σε επίπληξη προς τις εταιρίες!

Οι δηλώσεις στην Πρωινή του κ. Κρεμύδα έχουν ως εξής: «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχουν αυτές οι διαμαρτυρίες. Υπάρχουν αρκετά ίδια περιστατικά. Κάποια βγαίνουν προς τα έξω, άλλα όχι. Αυτήν την περίοδο τα πληρώματα των φέρι μποτ βιάζονται. Θέλουν να επισπεύσουν τη φόρτωση του πλοίου. Όλα γίνονται γρήγορα. Αυτή η βιασύνη είναι δύσκολη πραγματικότητα για κάθε ΑμΕΑ. Αν εγκαταστήσουν ασανσέρ θα χάσουν μία ίσως και περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει για τα ασανσέρ αλλά δεν καλύπτει τα παλιά πλοία. Σε  2-3 φέρι μποτ υπάρχουν ασανσέρ. Δεν τα χρησιμοποιούν. Δέκα χρόνια τώρα προσπαθούμε να προβάλλουμε το πρόβλημα. Το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές. Επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους Λιμεναρχείο Καβάλας και Υπουργείο. Πέρσι τους στείλαμε επιστολή. Τελικά έκαναν επίπληξη στις εταιρίες!».

 

 

 

Διαβάστε επίσης