Ουδέν νεότερον από την απάντηση Φλωρίδη στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου

 Ουδέν νεότερον από την απάντηση Φλωρίδη στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου

Με ημερομηνία 25 Απριλίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλο, για το μόνιμο προσωπικό που χρειάζεται στο δικαστήριο της Θάσου.

Στο γνωστό Ειρηνοδικείο Πταισματοδικείο Θάσου. Η απάντηση του Υπουργού δεν μας κάνει σοφότερους. Περιγράφει το τι έχει προηγηθεί και το γεγονός ότι ο υπάλληλος που επιλέχθηκε από το διαγωνισμό για τη θέση, αρνήθηκε τελικά να εμφανιστεί και να την καλύψει.

Το τι θα γίνει στη συνέχεια, αναφέρεται στην απάντηση αλλά πολύ γενικά και αόριστα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση στον Υπουργό στις 4 Απριλίου του 2024. Προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να βρει νεότερα για το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό στο δικαστήριο της Θάσου.

Θυμίζουμε ότι μέχρι να καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό η θέση μετακινούνται από την Καβάλα δικαστικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο δικαστήριο της Θάσου μια μέρα, επιστρέφοντας στη συνέχεια στην υπηρεσία τους στο δικαστικό μέγαρο.

Η απάντηση του Υπουργού αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 4144/04-04-2024 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, με θέμα: «Επείγουσα ανάγκη διορισμού Γραμματέων στο Ειρηνοδικείο- Πταισματοδικείο Θάσου», θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Ως προς τη στελέχωση του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Θάσου, σας ενημερώνουμε ότι στις 31-12-2023 δημοσιεύτηκε ο οριστικός πίνακας διοριστέων της 1ης σειράς εκπαιδευόμενων Δικαστικών Υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών,(ΦΕΚ 3465/τ.Γ’), κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) συνολικά εκατόν ογδόντα έξι (186) ατόμων, κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) συνολικά δέκα (10) ατόμων, και κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) συνολικά εκατόν οκτώ (108) ατόμων.

Στον ως άνω οριστικό πίνακα διοριστέων προβλεπόταν ο διορισμός ενός δόκιμου δικαστικού υπαλλήλου του κλάδου Γραμματέων της κατηγορίας ΔΕ, για την πλήρωση κενής οργανικής θέσης στο Ειρηνοδικείο Θάσου, θέση που είχε συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του έτους 2023.

Η συγκεκριμένη οργανική θέση δεν καλύφθηκε, λόγω της από 8-2-2024 υπεύθυνης δήλωσης της διοριστέας περί μη αποδοχής του διορισμού της. Αναφορικά με τη στελέχωση των περιφερειακών δικαστηρίων της ελληνικής Επικράτειας, σας γνωρίζουμε ότι, δυνάμει εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες της χώρας υποβάλλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων τους στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Όσες θέσεις εγκρίνονται μέσω αυτών των διαδικασιών δεσμεύονται κατόπιν από το Υπουργείο Εσωτερικών στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου στη συνέχεια να εκκινήσουν οι διαδικασίες στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών με δικαστικούς υπαλλήλους, καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών. Με την έναρξη εφαρμογής του Νέου Δικαστικού Χάρτη, το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, θα επανεκτιμηθούν οι κατά τόπους ανάγκες σε δικαστικούς υπαλλήλους και θα ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ορθολογική κατανομή των υφισταμένων και την κάλυψη των κενών που θα παρουσιαστούν».

Διαβάστε επίσης