• 16 Μαΐου 2024,

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

 Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Η περιφερειακή ένωση Ανατολικής Μακεδονίας του πανελληνίου συνδέσμου τυφλών συνάντησε στο γραφείο της τους δημοσιογράφους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού. Για μία ακόμη φορά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το πρωί της Δευτέρας.

Η πραγματική ωστόσο είδηση από την περιφερειακή ένωση Ανατολικής Μακεδονίας του πανελληνίου συνδέσμου τυφλών αφορά στην υπηρεσία κινητικότητας – προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινή διαβίωσης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται δωρεάν μέσω της κ. Παναγιώτας Πάνου.

Η κ. Πάνου, μια νέα συνεργασία της περιφερειακής ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου όπου παραχώρησε λεπτομέρειες αναφορικά με την υπηρεσία κινητικότητας – προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινή διαβίωσης. Διευκρίνισε τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι κινητικότητα, προσανατολισμός, δεξιότητες κοινωνικής διαβίωσης, σε ποιους απευθύνεται η εκπαίδευση στους προαναφερόμενους τομείς, πόσο διαρκεί, ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το άτομο με προβλήματα όρασης, καθώς και η ίδια υπηρεσία σε ποιους επιπλέον τομείς δραστηριοποιείται.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας του πανελληνίου συνδέσμου τυφλών Μάκης Κρεμμύδας. Κάλεσε τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στους σύγχρονους σηματοδότες με ομιλούντα συστήματα, στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή.

Η πρωτοβουλία, εξήγησε ο κ. Κρεμμύδας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι και άλλες χρονιές, πάντα την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού ο ίδιος σύνδεσμος μέσω της περιφερειακής ένωσης τυφλών ΑΜ πραγματοποιούσε τις ίδιες εκδηλώσεις καταφέρνοντας να επιτύχει το στόχο του. Το ίδιο επιθυμεί και φέτος.

Ο κ. Κρεμμύδας εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν δύο τμήματα για την εκμάθηση των μαθημάτων Brail, μία ακόμη πρωτοβουλία της περιφερειακής ένωσης τυφλών ΑΜ.

Διαβάστε επίσης