• 24 Απριλίου 2024,

Παγωμένα νερά στην οδό Γαληνού 14

 Παγωμένα νερά στην οδό Γαληνού 14

Σύμφωνα με πολλές διαμαρτυρίες συμπολιτών, στη συνοικία της Δεξαμενής κι ειδικότερα στην οδό Γαληνού 14 υπάρχουν πολλά παγωμένα νερά. Κατάσταση επικίνδυνη τόσο για πεζούς όσο και για πάσης φύσης οχήματα.

Το πρόβλημα αφορά μήκος 50 περίπου μέτρων του δρόμου, ξεκινά ωστόσο από το νούμερο 14. Σε αυτό το σημείο υπάρχει εγκαταλελειμμένο σπίτι, από την αυλή του οποίου τρέχουν τα νερά. Ως το δρόμο που είναι δίπλα.

Το βράδυ της Κυριακής περαστική γυναίκα φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε.

Οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής σκόρπισαν αλάτι. Απευθύνθηκαν στη ΔΕΥΑΚ για να δώσει οριστική λύση. Είχαν από το Καλοκαίρι επισημάνει το πρόβλημα αλλά η επιχείρηση παρά τις υποσχέσεις που φέρεται να έδωσε, δεν επανήλθε. Κι έτσι τώρα στο κρύο το νερό γίνεται πάγος.

Σε επικοινωνία με την επιχείρηση εκπρόσωπος της δήλωσε ότι το νερό προέρχεται από πηγή εντός της αυλής του σπιτιού. Για την οποία είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Πρέπει αυτός, μας είπαν από τη ΔΕΥΑΚ, να τα ρίξει στο φρεάτιο.

Του δόθηκε προθεσμία έως αύριο. Διαφορετικά η ΔΕΥΑΚ θα επανέλθει.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλους συνοικιακούς δρόμους της Καβάλας. Όλα έχουν την εξήγηση τους. Άλλοτε είναι διαρροή του δικτύου, άλλοτε νερά που ρίχνουν κάτοικοι στο πλαίσιο εργασιών καθαριότητας κτλ.

Άπαντες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η περίοδος είναι δύσκολη λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών. Άρα όλοι πρέπει να προσέχουν. Να αποφεύγουν ενέργειες που δημιουργούν παγετό.

Ο Δήμος Καβάλας έριξε αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης κι έλυσε προβλήματα. Φαίνεται ότι τα νερά στους δρόμους είναι πολύ περισσότερα. Προτιμότερο της αντιμετώπισης με το αλάτι είναι να περιοριστούν γενικώς τα νερά, τουλάχιστον μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει. Κάτι που σύμφωνα με την ΕΜΥ δεν αργεί.

Διαβάστε επίσης