• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Παλαίμαχοι του ΑΟΚ και ο Διαμαντίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Ζαγοράκη (φωτογραφίες)

 Παλαίμαχοι του ΑΟΚ και ο Διαμαντίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Ζαγοράκη (φωτογραφίες)

Με έντονη παρουσία του ΑΟΚ, έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Παλαίμαχοι του ΑΟΚ αλλά και φίλοι του από την Καβάλα, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση καθώς και ο πρόεδρος του, Γιάννης Διαμαντίδης. Στο πάνελ της παρουσίασης ήταν και ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια» των εκδόσεων «ΠΕΔΙΟ» πραγματοποίησε στο γεμάτο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου που πρωτοστάτησε στο έπος της κατάκτησης του Εuro, μοιράζεται κάποιες από τις δικές του αλήθειες, στο πρώτο του συγγραφικό πόνημα, 20 χρόνια μετά από το χρυσό καλοκαίρι του 2004.

Με τη βοήθεια και τον συντονισμό του δημοσιογράφου Σταύρου Σουντουλίδη, ο σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξυπνά μνήμες και συναισθήματα στους ποδοσφαιρόφιλους -και όχι μόνο- μέσα από συναρπαστικές ιστορίες και προσωπικές μαρτυρίες.

Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, ο προπονητής και βοηθός του θρυλικού Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, ο επί μακρόν διοικητικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου και ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Ηλεκτρονικής Δακυβέρνησης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βασιλόπουλος, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που είστε εδώ και σας ευχαριστώ. Αρχικά συγχαίρω τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν το πιο μάγκικο. Το βιβλίο έχει πολλές ιστορίες από τον ΠΑΟΚ, την Εθνική και το εξωτερικό.

Ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό, τη Λυδία Καβάλας, νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μου να μοιραστώ τις εμπειρίες που έζησα μέσα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο «Ζαγόρ» για να προσθέσει:

«Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι τα παιδιά πρέπει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη νεολαία να τους δώσουμε να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς δουλειά και επιμονή.

Ποιος θα φανταζόταν σε ηλικία 7,8,9,10 χρονών όταν ονειρευόμουν ότι κάποια στιγμή θα παίξω ποδόσφαιρο, ότι ένα παιδί από ένα άσημο χωριό, μαζί με μία ομάδα 30 ατόμων, ότι θα βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης».

Παίρνοντας τον λόγο ο Σταύρος Σουντουλίδης δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο σημείο επαφής με τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Πέρασαν 31 χρόνια που γνωριζόμαστε, μου έκανε την τιμή να αποτυπώσω σε 368 σελίδες όσα μου διηγήθηκε.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης τον στήριξε από το ξεκίνημα στην Καβάλα. Η σύζυγός του Ιωάννα μιλά για τον ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη στα τελειώματά του, κλείνοντας την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, εκεί που θεωρεί δεύτερό του σπίτι. Υπάρχουν αναφορές των Βασίλη και Μάκη Γκαγκάτση, με τον δεύτερο να έχει όραμα ότι θα κερδίσουμε 1-0 τη Γαλλία με γκολ του Χαριστέα από ασίστ του Ζαγοράκη».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων ο Μάκης Γκαγκάτσης λέγοντας: «Τον έχω ζήσει από μικρό παιδί, ήταν αρχηγός, ο καλύτερος τίτλος για το βιβλίο, έζησα από κοντά όλη την πορεία της εθνικής στα δύο χρόνια.

Μας έβγαλαν στους δρόμους, είναι αδύνατο να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πραγματικά εύχομαι να συνεχίσει να μιλάει από τα γήπεδα της Ευρωβουλής και την επόμενη πενταετία, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας. Του χρωστάω το ξεκίνημά μου στον ΠΑΟΚ».

«Πίστευα ότι θα έχει μεγάλη ποδοσφαιρική πορεία στην Αγγλία, το έβλεπες εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Ο Θοδωρής ήταν αρχηγός, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να έχεις ταλέντο. Στο ματς με την Άρσεναλ ξεκίνησε δεξί μπακ, μετά τον έβαλα στο “6” και τελείωσε σέντερ φορ.

Με είχε… μισήσει, εκεί όμως καταλαβαίνεις τι πορεία θα έχει κάποιος. Πέρασε το μήνυμα του νικητή στα αποδυτήρια. Τον έχω σαν παιδί μου, είναι ένας πρωταθλητής και εύχομαι το βιβλίο του να κάνει και αυτό πρωταθλητισμό», τόνισε από την πλευρά του ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Πολύτιμος συμπορευτής του Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης με τον Καβαλιώτη κόουτς ν’ αναφέρει: «Έχω μια σχέση από μικρή ηλικία μέχρι τώρα, προήλθε από το ποδόσφαιρο. Θέλαμε να διακριθούμε και έγινε πραγματικότητα η επιθυμία μας να πάμε στον ΠΑΟΚ.

Συνυπήρξαμε χρόνια, εγώ δεχόμουν την ήττα ως μέρος του παιχνιδιού, ο Θοδωρής δεν τη δεχόταν. Τον είδα να κλαίει στα αποδυτήρια του “ΣουκρούΣαράτσογλου” μετά την πρόκριση επί της Φενέρ. Ο Θοδωρής είναι παιδί κοινής αποδοχής και του εύχομαι τα καλύτερα και πολιτικά».

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης