• 16 Μαΐου 2024,

Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα …

 Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα …

Είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες που θα μας οδηγήσουν σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση και αλλαγή κυβέρνησης αφού ο Τσίπρας αν δεν κλείσει και την δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει καμμία ελπίδα να τις κερδίσει θα καταπιεί , όπως συνήθως γίνεται, και αυτά τα μέτρα που του ετοιμάζουν οι δανειστές.

Για άλλη μια φορά οι ευρωπαίοι δανειστές και πιστωτές μας έχουν γίνει ένα με το Ταμείο αφού απέναντι είναι ο κοινός αντίπαλος η Ελλάδα.

Μπορεί μεταξύ τους να τρώγονται σαν τα κοκόρια αλλά όταν πρόκειται για να βάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα μέσα σε ένα βράδυ τα βρίσκουν και προχωράνε σε μια πορεία που φαντάζει κοινή.

Το μπαλάκι είναι όντως αγαπητοί μου αναγνώστες στην μεριά του Τσίπρα που έχει να επιλέξει ανάμεσα σε νέα μέτρα ή εκλογές με οτι αυτό συνεπάγεται για μια χώρα που έχει χαθεί απο το 2009 στα σοκάκια της κρίσης και των μνημονίων.

Το πιο πιθανό είναι οτι η κυβέρνηση του Τσίπρα που για άλλη μια φορά άλλα είχε στο μυαλό της και αλλού βλέπει να πηγαίνει το πράγμα οτι θα το καταπιεί και αυτό το χάπι αφού πρώτα το χρυσώσει.

Αυτό γίνεται πάντα , αυτό θα γίνει και τώρα εκτός και αν ο Αλέξης ψάχνει να βρεί τρόπο να δραπετεύσει αν και αυτό στην παρούσα φάση δεν είναι και πολύ πιθανό.

Θα το παλέψει μέχρι εκεί που πάει και όταν καταλάβει οτι η πορεία του έχει φτάσει στο τέρμα της θα είναι ίδιος που θα ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου στον Κυργιάκο.

Ετσι και αλλιώς στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν οτι το κλείσιο της αξιολόγησης έχει κολήσει στα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ για μετά το 2018 σε περίπτωση που σταματήσουν να βγαίνουν τα νούμερα.

Αυτά τα προληπτικά μέτρα θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα πεί και ένα τραγούδι.

Αυτό που ψάχνουν τώρα στην κυβέρνηση είναι το τραγούδι.

Θα είναι λαϊκό , ποπ ή παραδοσιακό;

Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου που μόλις πέρασε με πολύ καλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια.

Ιδιαίτερα θα έλεγα οτι χαρήκαμε την ηλιοφάνεια αφού τον ήλιο έτσι όπως είχαμε μπλέξει με την “ΑΡΙΑΔΝΗ” και τον “ΒΙΚΤΩΡΑ” είχαμε να τον δούμε κανά 20ήμερο.

Μας άρεσε και τον χαρήκαμε αφού διαπιστώσαμε πόσο διαφορετική είναι ψυχολογία μας όταν στον ουρανό της πόλης κυριαρχεί ο ήλιος.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε θα είναι με καλές θερμοκρασίες αλλά θα έχει μια αστάθεια με βροχές μέχρι και την Τετάρτη – Πέμπτη.

Βέβαια για άλλη μια φορά ακούγονται και οι φωνές όλων αυτών που μας συμβουλεύουν οτι δεν πρέπει να πάρει ο κώλος μας αέρα αφού δεν έχουμε καθαρίσει οριστικά με τον φετεινό χειμώνα.

Έμεινε η ουρά μας λένε με νόημα.

Προχώρησε αρκετά το ΜΕΤΡΟ της Θεσ/νίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 2019 θα λειτουργήσει πειραματικά για κανά 18μηνο και απο το 2021 η λειτουργία θα είναι επίσημη και οριστική.

Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό είναι που μετράει σε αυτή την χώρα.

Φωνάζουν και ουριλάζουν οι Αμερικάνοι για τις πρώτες αποφάσεις του Τράμπ ώς πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά τώρα είναι αργά αγαπούλες.

Τώρα θα τον φάτε στην μάπα μια πενταετία και μετά βλέπουμε διότι οι Αμερικάνοι είναι ικανοί να τον ψηφίσουν και για μια δεύτερη θητεία.

Οι ελληνικές τράπεζες ζητούν νέα χαλάρωση των capital controls και έχουν κάνει και τις σχετικές τους προτάσεις αλλα είναι σχεδόν βέβαιο οτι για να αποφάσει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω.

Πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα για κάτι τέτοιο.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι και δύσκολοι και ύποπτοι και ύπουλοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης