• 2 Μαΐου 2024,

Πανελλήνια πρωτιά για τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2021 (φωτογραφίες)

 Πανελλήνια πρωτιά για τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2021 (φωτογραφίες)

Κατάκτηση 1ης Θέσης στον Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2021 για το “Πάρκο Φιλίππων” και την ομάδα Αρχιτεκτόνων των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”!

Η oμάδα Aρχιτεκτόνων των Οψόμεθα Alkmini Papaioannou Martha Seitanidou και Fotini Katavelaki με επικεφαλή Αρχιτέκτων τον πρόεδρο του οργανισμού Charalampos Tsouroukidis κατέθεσε πρόταση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Tοπίου 2021 με το όνομα έργου «Πάρκο Φιλίππων» στην κατηγορία Large Scale Landscape Design – Urban Masterplan & Design.

Η πρόταση συμπεριελάμβανε κομμάτι του master plan – μελέτη σκοπιμότητας «Πάρκο Φιλίππων» που εκπονήθηκε για τον Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala , την πτυχιακή εργασία της κ. Καταβελάκη που αφορά προτάσεις ανάπλασης στον Τυρφωνα Φιλίππων και εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση τους Δρ. Κώστας Μανωλίδης & Δρ. Aspassia Kouzoupiγια το Department of Architecture University of Thessaly καθώς και επεξηγηματικά διαγράμματα, posters και σχέδια που δημιούργησε επιπλέον η ομάδα και αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη στο Πάρκο Φιλίππων, την σύνδεση αυτού με τους στόχους του ΟΗΕ και τους στρατιγικούς στόχους που έχουν τεθεί για το τοπίο.

Η πρόταση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της κατακτώντας την πρώτη/χρυσή διάκριση.

Η βραβεύση αυτή ανοίκει σε όλους τους Οψόμεθα που έχουν συμβάλλει στον Σχεδιασμό, Υλοποίηση και Δράσεις του Πάρκου Φιλίππων!

Τα επόμενο βήμα για την δυνατότητα ολοκλήρωσης της πρότασης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την χωροταξική μελέτη, της οποίας βάση θα αποτελεί η μέχρι τώρα “ΧΡΥΣΗ» εργασία του οργανισμού των Οψόμεθα. Πιστεύουμε πως θά’χουμε σύντομα αποτελέσματα και για την δημιουργία φορέα όπως συμφωνήθηκε με τους Δημάρχους φυσικά και με συμβολή των τριών αναπτυξιακών των Νομών Καβάλας, Δράμας, Σερρών.

Οψόμεθα…

Διαβάστε επίσης