Πάνετοιμοι για το επόμενο κύμα …

 Πάνετοιμοι για το επόμενο κύμα …

Είναι αλήθεια οτι τα καλοκαίρια ασχολούμαστε με τα κύματα της θάλασσας και τον χειμώνα με τα κύματα κακοκαιρίας που φέτος είναι διαδοχικά και απανωτά.

Το ένα μετά το άλλο και το ένα πάνω στο άλλο.

Εγώ σας είχα γράψει απο την προηγούμενη εβδομάδα οτι μετά την “ΑΡΙΑΔΝΗ” και τον “ΒΙΚΤΩΡΑ” θα πρέπει να περιμένουμε το τρίτο κύμα το οποίο όμως ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν βαφτίσει.

Εγώ μέσα απο αυτή την σελίδα με πολύ χιομουριστική διάθεση το είχα βαφτίσει “ΦΟΥΦΟΥΤΟ” αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αφού απο χθές Τρίτη μας επηρρεάζει άλλο ένα σοβαρό κύμα κακοκαιρίας που μπορεί να φέρει χιόνια μόνο στα ψηλά αλλα θα ρίξει για άλλη μια φορά αρκετά την θερμοκρασία η οποία θα είναι εκεί γύρω στο 0 και κάτω απο το 0 απο το βράδυ και μετά.

Θα βογγήξουν και πάλι οι λέβητες τα τζάκια και οι σόμπες.

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες οικογένειες έχουν κάψει σε πετρέλαιο όσο όλο τον περσυνό και προπέρσυνο χειμώνα που ήταν λάϊτ.

Και το γαμώτο είναι οτι και ο Φλεβάρης θα είναι ζόρικος καιρικά αλλά και τον Μάρτη θα το πούμε το ποίημα.

Θέλω δηλαδή να σας πω χωρίς να έχω διάθεση να σας απογοητεύσω οτι ο φετεινός χειμώνας έχει ακόμα δρόμο.

Και το πιο γαμώτο είναι οτι μετά απο ένα δυνατό χειμώνα ακολουθεί ένα δυνατό καλοκαίρι με πολλές περιόδους καύσωνα και υψηλών ποσοστών υγρασίας που θα δημιουργούν αυτή την γνωστή σε όλους αποπνυκτική ατμόσφαιρα που επίσης μας ζορίζει ορισμένους μάλιστα περισσότερο απο οτι το κρύο του χειμώνα.

Οι μετεωρολόγοι πάντως

μας λένε οτι αυτό το τρίτο κύμα θα μας επηρεάσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη όπου τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν.

Κάτι είναι και αυτό αφού έχει πολύ μεγάλη σημασία η διάρκεια σε ένα κύμα κακοκαιρίας.

Αλλο να ξέρεις οτι σε δύο μέρες θα έχει περάσει η μπόρα και άλλο να είσαι μια εβδομάδα με το κεφάλι ανάμεσα στα σκέλια.

Βέβαια αυτή την εποχή έχουμε ένα ακόμα μέτωπο αυτό των αγροτών που κατεβαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες και παραμένουν με το πόδι στο γκάζι προκειμένου να στήσουν τα τρακτέρ του κάθετα στους δρόμους.

Διότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλη ευκολία στο να κλείνεις δρόμους.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι αν όλοι οι κλάδοι στην Ελλάδα που αδικούνται κλείνανε τους δρόμους όπως οι αγρότες οι δρόμοι και οι εθνικές οδοί θα ήταν μόνιμα κλειστές.

Οι αγρότες που σίγουρα αδικούνται απο τα μέτρα που αδικούν όμως όλους τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες θα πρέπει να βρούνε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας που θα κάνουν την ζωή πιο δύσκολη σε αυτούς που τους αδικούς και οχι στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Η τελευταία απόδραση της Ελένης Μενεγάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στα Άχλα της Άνδρου.

Μετά το χουνέρι με το Ματέο που έτρεχε απο τουαλέτα σε τουαλέτα στο νησί ΜΑΕ στις Σευχέλες η Ελένη δεν θέλησε να το ρισκάρει ξανά και πήγε στα κοντά.

Οτι και να γίνει , οτι και να συμβεί είσαι εντός έδρας.

Άλλο να αλλάζεις το ένα σώβρακο μετά το άλλο στο ΜΑΕ και άλλο να το αλλάζεις στα Άχλα της Άνδρου .

Ο πρώην της Αθηνάς Ωνάση Αλβάρο Ντε Μιράντα Ντε Μπουρμπούλια απο την μέρα που χώρισε την χρυσή κληρονόμο πληρώνεται για διατροφή 150.000 ευρώ τον μήνα.

Αυτά είναι τα λεφτά για τα δίδακτρα της κόρης που απέκτησε απο τον προηγούμενο γάμο αλλά και τα έξοδα του σπιτιού που καταλαβαίνετε οτι με τόσα έξοδα δεν είναι απλά σπίτι. Στο επόμενο και ίσως τελευταίο δικαστήριο που θα γίνει τον Μάρτιο η Αθηνά ζητά να σταματήσει να πληρώνει και ο Ντε Μπουρμπούλια να κάνει τα 150 χιλιάρικα 300 γιατί τα 150 δενμ φτάνουν.

Μιλάμε οτι ο άνθρωπος κάθεται απο το πρωί μέρχρι το βράδυ ταίζει άλογα και στους λογαριαμσούς του πιστώνονται λεφτά κάθε μήνα. Και μετά αναρωτιέσται γιατί δεν σας γράφω. Που να αποκτούσε και κανά παιδί μαζί με την χρυσή κληρονόμο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά παραμένουμε αισιόδοξοι και αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο Σαββατοκύριακο που επίσης θα είναι ηλιόλουστο αλλα με τσουχτερό κρύο.

Είπαμε οτι μέχρι και τέλη Μαρτίου θα ζοπριστούμε πολύ καιρικά.

Εσείς να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά και πονηροί και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλα και σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε πολύ ακόμα υπομονή για να έρθουν.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης