Πανηγυρίζει ο δήμος Νέστου

 Πανηγυρίζει ο δήμος Νέστου

Το καθιερωμένο δελτίο τύπου που περιλαμβάνει την εβδομαδιαία δραστηριότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής Νέστου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού προβάλει τα χαρμόσυνα νέα για τις χρηματοδοτήσεις που προσφάτως εξασφάλισε ο δήμος. Με τα χρήματα ο δήμος θα αντιμετωπίσει προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο τέλος Ιουνίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναφέρουν τα ακόλουθα:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.500.000 € –

Στην Αθήνα, μετέβη από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου είχε σημαντικές επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ άλλων και με τη Διευθύντρια κα Μπέσιου Σεβαστή σχετικά με το θέμα της πορείας των προτάσεων του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ήδη έχει εγκριθεί για τον Δήμο μας η πρώτη πρόταση που αφορούσε την κατασκευή έξι παιδικών χαρών με το ποσό των 200.000€. Η κα Μπέσιου ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Νέστου τη νέα χρηματοδότηση για τον Δήμο Νέστου της 2ης πρότασης για τη προμήθεια μηχανημάτων έργου (φορτηγό και απορροφητικό σάρωθρο) προϋπολογισμού 200.000€.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου βρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο, όπου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό κ. Γιαννακίδη Στάθη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε η ένταξη του σημαντικότατου για τη Χρυσούπολη έργου, «Αντιπλημμυρική προστασία- Αποχέτευση ομβρίων Χρυσούπολης» προϋπολογισμού ύψους 3.500.000€ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από το 2006, λόγω της έλλειψης μηχανικών ανατέθηκε σε εξωτερικό μηχανικό η μελέτη του έργου αυτού, η οποία στοίχισε για το Δήμο 90.000€, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο το οποίο θα σώσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Χρυσούπολης, και ιδιαίτερα τις πολύπαθες περιοχές της οδού Μαριού, της περιοχής του 1ου Γυμνασίου, της οδού Αμισού, με την κατασκευή μεγαλύτερου αγωγού για όμβρια στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια της ανάπλασής της.

Την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο συνάντησαν τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Ρούσσια Κωνσταντίνο. Συζητήθηκαν στο τραπέζι οι προτάσεις της ΔΕΥΑΝ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι (Αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο προϋπολογισμού ύψους 1.400.000€ και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Νέας Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης 2.700.000 € αντίστοιχα).

Ανακοινώθηκε ακόμη στον Δήμαρχο η οικονομική επιχορήγηση για την κάλυψη των δαπανών του Δήμου σε έργα που πραγματοποιήθηκαν λόγω των πλημμυρών ποσού ύψους 300.000 €. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέστου μέχρι σήμερα έχει κάνει ανάθεση σε επαγγελματίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα- ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα της 28ης Ιουνίου, εργασίες που ξεπερνούν έως τώρα τις 400.000€ και φυσικά η εξόφλησή τους άρχισε να πραγματοποιείται από χρήματα του Δήμου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την κα Βλάχου προκειμένου να συζητήσουν για την παράταση καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που υπέβαλλε ο Δήμος στην Περιφέρεια.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο για θέματα που αφορούν το Δήμο.

 

 

Διαβάστε επίσης