Παρέλαση και ανταλλαγή δώρων για το Cosmopolis

 Παρέλαση και ανταλλαγή δώρων για το Cosmopolis

Η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ Cosmopolis έγινε χθες βράδυ στη γραφική συνοικία της Παναγίας.

Οι χοροί ωστόσο ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο το πρωί. Λίγο μετά τις 10 άρχισε η καθιερωμένη σύντομη παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων. Διέσχισαν την οδό Βενιζέλου, φθάνοντας με δυνατή μουσική στο δημοτικό κήπο όπου άρχισαν να χορεύουν.

Ξάφνιασαν ευχάριστα τους περαστικούς καβαλιώτες, που σταμάτησαν το βάδισμα τους παρακολουθώντας το θέματα.

Το ίδιο έκαναν τουρίστες, οι οποίοι εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Ο ήλιος ήταν δυνατός αλλά η διάθεση των χορευτών από τις χώρες που συμμετέχουν φέτος το φεστιβάλ αυξημένη. Χόρεψαν, μίλησαν για την Καβάλα και το Cosmopolis. Συνοδεύονταν από την Αναστασία Ιωσηφίδου, πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφελεια.

Στο δημοτικό κήπο ήταν ο Ηλίας Καλανταρίδης, ο Ανέστης Τσουρουκίδης,  η Μαρία Φραντζεσκάκη. Λίγη ώρα μετά οι εκπρόσωποι κάθε ομάδας χορευτών βρέθηκαν στο δημαρχείο,  στην επίσης καθιερωμένη συνάντηση με τον δήμαρχο για την ανταλλαγή των δώρων.

Η κ. Τσανάκα κάλεσε τους φιλοξενούμενους της Καβάλας να απολαύσουν τις ημέρες που θα είναι στην πόλη. Να χορέψουν όπως ετοιμάστηκαν, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο γνωρίζοντας την περιοχή. Θυμίζουμε ότι στο Cosmopolis που άρχισε χθες συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Κίνα, τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Ουκρανία, την Κολομβία, την Ουγγαρία.  τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής. Εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι το Λύκειο των Ελληνίδων της Σύρου.

Η αποστολή 25 ατόμων από την Σύρο επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα το κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας. Τους υποδέχθηκε η διοίκηση του Λυκείου για καλύτερες σχέσεις, γνωριμία κτλ.

Διαβάστε επίσης