• 28 Απριλίου 2024,

Park Food Festival: Το σήριαλ θα έχει κι άλλα επεισόδια

 Park Food Festival: Το σήριαλ θα έχει κι άλλα επεισόδια

Σε διαδικασία προετοιμασίας βρίσκεται από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το Park Food Festival, το οποίο θα γίνει στο Πάρκο Φαλήρου και θα έχει διάρκεια 3 ημέρες. Από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 13 Ιουλίου. Κατά το τυπικό, το φεστιβάλ έχει την υπογραφή της ομάδας νέων εθελοντών Action Team. Επί της ουσίας πρόκειται για μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα, η οποία θα γίνει μέσω ιδιωτικής εταιρίας. Η οποία συνδέεται στενά με μέλος της ομάδας νέων εθελοντών. Οι διαφωνίες των φορέων της αγοράς είναι γνωστές, ισχυρές. Ίσχύουν ακόμη και σήμερα. Εξ αυτού του λόγου εύκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει ότι το συγκεκριμένο τοπικό σήριαλ θα έχει κι άλλα (πολλά και ενδιαφέροντα) επεισόδια. Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι αυτά αν και οι φήμες είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Πριν μία εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του διοργανωτή επιχειρηματία, ο οποίος μίσθωσε το γήπεδο μπάσκετ του Πάρκου από το Δήμο κι εκ των υστέρων ζήτησε να έχει τη δυνατότητα και υπεκμισθώσεων. Επακολούθησαν δηλώσεις και ανακοινώσεις από τη Δήμαρχο, τον κ. Μουριάδη και τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, οι οποίοι ζήτησαν η εκδήλωση να γίνει. Ο επιχειρηματίας που είχε διαδικτυακή στήριξη μικρών και μεγάλων πήρε θάρρος αλλά και την αιγίδα του Δήμου (προκύπτει από τις αφίσες που κυκλοφορούν). Παρέβλεψε ότι Μουριάδης και Παπαδόπουλος ζητούν ταυτόχρονα νομιμότητα και όχι αθέμιτο ανταγωνισμό. Επανήλθε δριμύτερος (αν και δεν έλαβε άδεια υπεκμισθώσεων) κι έτσι το βράδυ του Σαββάτου έκανε ακόμη και αφισοκόλληση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η εκδήλωση του προβάλλεται κι έτσι είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Το πώς θα γίνει είναι μια άλλη ιστορία.

Το φεστιβάλ προβλέπει πάγκους- σημεία πώλησης φαγητού. Ο ένας πάγκος δίπλα στον άλλον. Υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετοί. Αναφέρεται ότι μπορεί να είναι ακόμη και 60! Η συζήτηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα λέγεται ότι βοήθησε ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αυξηθούν. Έτσι οι πάγκοι θα φιλοξενούν επιχειρήσεις φαγητού και από την Καβάλα και εκτός Καβάλας. Με ποιους οικονομικούς όρους μια επιχείρηση αποκτά (μισθώνει) τον πάγκο, είναι άγνωστο. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο πάγκοι για τα ποτά. Ποιοι θα τους εκμεταλλευτούν τους συγκεκριμένους πάγκους είναι κι αυτό άγνωστο. Ανακύπτει επίσης θέμα του ποιος θα επιβαρυνθεί την κατανάλωση του ηλεκτρινού ρεύματος. Θα πληρώσει ο Δήμος; Θυμίζουμε ότι προ ετών ο Δήμος Καβάλας είχε ζητήσει από άλλον επιχειρηματία να πληρώσει το ρεύμα του Παγοδρόμιου (κεντρική πλατεία). Αυτός αρνήθηκε και το Παγοδρόμιο δεν επανήλθε ποτέ για τα Χριστούγεννα που πέρασαν.

Επειδή η ιδέα του Park Food Festival είναι καλή κι επειδή όπου δοκιμάστηκε στην Ελλάδα πέτυχε, στο φεστιβάλ αναμένεται να προσέλθει (έστω για μια βόλτα) αρκετός κόσμος. Πρόθεση του επιχειρηματία είναι με παράλληλες εκδηλώσεις ο κόσμος να μείνει ώρα στο χώρο ώστε να ξοδέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών είναι και θυμωμένοι με όσα μεσολάβησαν. Μία ανάρτηση και ένα βίντεο στο διαδίκτυο αναφέρθηκε αόριστα αλλά και συγκεκριμένα ταυτόχρονα σε «μαφία» αλλά και σε κακούς επιχειρηματίας που «…χρωστούν σε όποιον μιλά ελληνικά». Το γεγονός όπως ήταν φυσικό ενόχλησε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ζητούν διαφάνεια και πλήρη τήρηση της νομιμότητας. Από αυτά τα γεγονότα οι εκπρόσωποι της αγοράς δείχνουν να έχουν επιπλέον κίνητρο για τις επόμενες τους κινήσεις. Που δεν αποκαλύπτουν ποιες θα είναι. Η πιθανότητα να βρεθεί λύση μέσω διαλόγου και συνεννόησης είναι μικρή ή και ανύπαρκτη. Κι όμως αυτό το σωστό ζήτησαν με τις ανακοινώσεις τους τόσο ο Θόδωρος Μουριάδης όσο και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ας μη ξεχνάμε ότι πέρσι μέλος της οικογένειας του ίδιου διοργανωτή του φεστιβάλ είχε οργανώσει το φεστιβάλ των χρωμάτων (στο Ασημακοπούλου) ενώ αργότερα αυτό το Καλοκαίρι μάλλον ο ίδιος άνθρωπος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το φεστιβάλ μπύρας στην παραλία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης