• 23 Απριλίου 2024,

Παρουσία αστυνομικών η επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

 Παρουσία αστυνομικών η επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

Ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι δράστες κινήθηκαν οργανωμένα στην πλατεία Καπνεργάτη και στο Δημοτικό Κήπο. Στόχευσαν στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ. Αυγής. Προκάλεσαν σε αυτά σημαντικές υλικές ζημιές. Τα δύο περίπτερα είναι μικρά, αυτό δε του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εκλογικό ξύλινο σπιτάκι της Συμπαράταξης Πολιτών (του κ. Άρη Βέρρου). Το συγκεκριμένο δεν έγινε στόχος. Κατά πληροφορίες ήταν δύο ομάδες ατόμων, οι οποίες έδρασαν ταυτόχρονα στην πλατεία και στο Δ. Κήπο.

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι επρόκειτο για αντιεξουσιαστές. Εξετάζουν το σενάριο η διπλή αυτή δράση να έγινε λόγω του θέματος Κουφοντίνα. Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Υπάρχουν έρευνες που συνεχίζονται.

Χθες την επίθεση στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν με δηλώσεις τους οι 3 βουλευτές αλλά και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο κ. Μπόνος είπε στους δημοσιογράφους ότι την ώρα της επίθεσης στην πλατεία Καπνεργάτη βρίσκονταν στην περιοχή αστυνομικοί. Όπως περιέγραψε την αντίδραση τους, κάλεσαν σε ενισχύσεις και δεν κινήθηκαν άμεσα προς το σημείο του περιστατικού. Όταν έφθασαν οι ενισχύσεις, οι δράστες (20 άτομα με βαριοπούλες) ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά στο περίπτερο. Γεγονός που κατά τον κ. Μπόνο αποτράπηκε.  Και τα δύο περίπτερα λειτούργησαν χθες κανονικά αφού άμεσα η ζημιά διορθώθηκε.

Ο κ. Κώστας Μορφίδης απευθύνθηκε στους δράστες λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με τέτοιες ενέργειες μετατρέπουν τους θύτες σε θύματα. Προφανώς εννοούσε ειδικότερα τη ζημιά στο περίπτερο της Χ. Αυγής.

Διαβάστε επίσης