• 29 Μαρτίου 2024,

Παρουσίαση του Δρ. Θωμά Γ. Μπίσμπα στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

 Παρουσίαση του Δρ. Θωμά Γ. Μπίσμπα στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Την  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί  παρουσίαση, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, με τίτλο «Από την εμφάνιση του Σύμπαντος στη γέννηση της ζωής» από  τον Μπίσμπα Θωμά, έναν  νέο, πολύ σημαντικό Ερευνητή και Αστροφυσικό, με μια διεθνή σταδιοδρομία που τιμά τη χώρα μας, αποτελώντας παράδειγμα για τους νέους.

Ο Θωμάς Μπίσμπας γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διατελέσει ερευνητής στην Ακαδημία Επιστημών της Τσεχίας, στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Μονάχου, στα Πανεπιστήμια της Φλόριντα και της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ διετέλεσε και επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Αυτή τη στιγμή είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας της Γερμανίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής και διοργανωτής των διεθνών συνεδρίων “Ολύμπιο Συμπόσιο” τα οποία έχουν φέρει στην Παραλία Κατερίνης της Πιερίας, πάνω από 450 επιστήμονες όλου του κόσμου. Η έρευνά του σχετίζεται με την αστρική δημιουργία, ενώ έχει αναπτύξει αλγορίθμους που μελετούν τη φυσική και τη χημεία του μεσοαστρικού χώρου βοηθώντας έτσι την κατανόηση των παρατηρησιακών δεδομένων που λαμβάνονται από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του Συλλόγου Γονέων &Κηδεμόνων – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας & Πεντακοσίων και  της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του διαδικτύου. Πριν την κεντρική ομιλία, στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί Διαδραστική παρουσίαση – Εργαστήρι «Τα παιδιά στον αστερόκοσμο».

2o  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Βαρβάρας & Πεντακοσίων- Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών Δήμου Καβάλας

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης