• 25 Απριλίου 2024,

Παρουσιάστηκε κι αναλαμβάνει καθήκοντα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

 Παρουσιάστηκε κι αναλαμβάνει καθήκοντα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Τον περασμένο Οκτώβριο με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ορίστηκε για το Δήμο ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.

Πρόκειται για τον συμπολίτη δικηγόρο -πρώην Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας- κ. Θανάση Αθανασίου. Χθες μετά τη συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο, υπέγραψε τη σύμβαση με το δήμο Καβάλας ενώ του δόθηκε το κλειδί του γραφείου που θα χρησιμοποιεί.

Η καθυστέρηση από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης οφείλεται στο ότι ο Δήμος Καβάλας δεν ήταν έτοιμος να του παραχωρήσει τον χώρο που προβλέπεται.

Αφού λύθηκε και αυτή η εκκρεμότητα, πλέον είναι γεγονός η παρουσία του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο Καβάλας. Ο οποίος θα μεσολαβεί σε ζητήματα επιχειρήσεων και πολιτών με το δήμο Καβάλας. Το γραφείο του θα είναι στο κτίριο της οδού Φιλίππου, στον 1ο όροφο.

Πάνω το ΔΗΠΕΘΕ ενώ σχετική ενημέρωση των πολιτών θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του δήμου. Όπως εξηγήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Θανάσης Αθανασίου θα μεσολαβεί και θα ασχολείται όταν έχει γραπτές και επώνυμες καταγγελίες ή παράπονα τόσο από πολίτες όσο και από επιχειρήσεις.

Πρώτος στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο δήμαρχος είπε:

«Είναι μία σημαντική μέρα για το Δήμο Καβάλας αφού πρώτη φορά αποκτά συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης και είναι ένας από τους λίγους Δήμους που τον διαθέτει. Πολύ περισσότερο που αυτόν τον σοβαρό θεσμό, ο οποίος διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημότη,  θα τον υπηρετήσει ένας διακεκριμένος δικηγόρος της πόλης. Πιστεύω ότι ο κ. Αθανασίου θα κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Θα έχουμε άριστη συνεργασία μαζί του».

Αμέσως μετά μίλησε ο Θανάσης Αθανασίου:

«Ευχαριστώ και για τα καλά λόγια του τον δήμαρχο. Θα προσπαθήσω να φανώ άξιος της τιμής που μου έγινε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο συμπαραστάτης είναι  ένα είδος διαμεσολαβητή ανάμεσα στους δημότες και το δήμο όπως επίσης και της επιχείρησης αλλά και στον τρόπο διοίκησης από το δήμο. Διαχειρίζεται επώνυμες αναφορές παραπόνων αλλά και καταγγελίες. Στόχος μου είναι γρήγορα να λύνεται το κάθε πρόβλημα. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λειτουργεί σε καθεστώς ανεξαρτησίας και αμεροληψίας».  

Διαβάστε επίσης