• 30 Απριλίου 2024,

«Πατρογονικό» και πολλά άλλα από το ΔΗΠΕΘΕ

 «Πατρογονικό» και πολλά άλλα από το ΔΗΠΕΘΕ

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο από τους εκπροσώπους του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με διπλό θέμα. Aφενος η έναρξη των παραστάσεων – γεγονότων για τη χειμερινή περίοδο 2018 – 2019 και αφετέρου την επανέναρξη των παραστάσεων «Η βιογραφία του πατρογονικού» που αρχίζουν το Σάββατο στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά εξέφρασε θερμή άποψη για το κείμενο της Μάγκυ Κριθαρέλλη αφού προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας. Σημείωσε ότι παραστάσεις θα δοθούν και στη Θεσσαλονίκη ενώ το έργο έχουν ήδη προσκληθεί ώστε να το παρακολουθήσουν και μαθητές σχολείων της περιοχής.

Αναφερόμενη στα μελλοντικά σχέδια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας η κ. Πρασσά σημείωσε ότι θα στηριχθούν οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, θα επαναληφθεί το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα συμπληρωθεί και με δωρεάν σεμινάρια. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τους μαθητικούς θεατρικούς συλλόγους. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ έκανε λόγο για τη συντήρηση που υλοποιήθηκε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», εκφράζοντας την απογοήτευσή της διότι για διαδικαστικούς λόγους δεν στάθηκε εφικτός ένας άλλος στόχος, η ενοικίαση και λειτουργία του κυλικείου.

Η συγγραφέας του «Πατρογονικού» Μάγκυ Κριθαρέλλη, εξέφρασε τη χαρά της για τη συνέχιση των παραστάσεων. Επαίνεσε τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη και έχοντας κατά νου τις προηγούμενες παραστάσεις σημείωσε ότι ο κόσμος αποχωρεί από το θέατρο συγκινημένος.

Ο Θοδωρής Γκόνης μιλήσει ειδικότερα για την παράσταση και γενικότερα για το πρόγραμμα των επόμενων μηνών. Ευχαριστώ δημόσια τη δήμαρχο που εγκαρδιώνει την παρουσία μου στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ήταν η πρώτη φράση του κ. Γκόνη. Διευκρίνισε ότι το «Πατρογονικό» μιλά για την Καβάλα και τόνισε ότι ανέμενε περισσότερη ανταπόκριση από τους μαθητές των σχολείων. Από το πρόγραμμα των ερχόμενων μηνών, ο κ. Γκόνης ξεχώρισε τη συγκεκριμένη παραγωγή «Η βιογραφία του Πατρογονικού» καθώς και δύο ακόμη τις οποίες μνημόνευσε ιδιαίτερα.

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ –ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2018-19

  • Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΟΥ της Μάγκυς Κριθαρέλλη

13/10 (Σάββατο) Πρεμιέρα για το κοινό

Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00, έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

15/10 (Δευτέρα) Πρεμιέρα για σχολεία

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Ο ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΝ ΔΡΥΝ

Χοροθέατρο

Σάββατο 24 και Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 21.00

Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 20.00

Μετά την Καβάλα η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Δράμα, στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα.

  • ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 20.00

ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ

  • ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ Έκθεση Ζωγραφικής Χρήστου Μποκόρου

Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Συνδιοργάνωση Δήμος Καβάλας – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Δημωφέλεια

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 19.00

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 (εκτός Σαββατοκύριακα).

  • ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ του Παναγιώτη Μέντη

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 20.00

  • ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 21.00

  • ΔΥΟ ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 21.00

  • ΠΕΣ ΜΟΥ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ του Φοίβου Δεληβοριά

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 16.00 και στις 18.00

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι:

Α. Στο ταμείο προπώλησης των εισιτηρίων που βρίσκεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας και στο ταμείο του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, υπάρχει διαθέσιμο τερματικό μηχάνημα pos, για την αγορά εισιτηρίων των παραστάσεων – παραγωγών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Β. Οι κάτοχοι καρτών ΑΜΕΑ, με την επίδειξη της κάρτας τους, θα μπορούν να παρακολουθούν ατελώς τις παραστάσεις – παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, εφόσον προηγηθεί κράτηση θέσεων, για όλη τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018.

 

Διαβάστε επίσης