• 24 Απριλίου 2024,

Παύλος Προβατίδης: « Αναλαμβάνω την ευθύνη που δεν βγήκε κατηγορία ο Ορφέας»  

 Παύλος Προβατίδης: « Αναλαμβάνω την ευθύνη που δεν βγήκε κατηγορία ο Ορφέας»  

Στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη μίλησε ο Παύλος Προβατίδης για την χρονιά που πέρασε στον πάγκο του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Έκανε την αποτίμηση του για το γεγονός πως ο Ορφέας δεν κατάφερε και φέτος να αλλάξει κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Θέλουμε την αποτίμηση σου από τη στιγμή που ανέλαβες τον Ορφέα μέχρι εκεί που διακόπηκε το πρωτάθλημα;

Απάντηση:  Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ορφέα για την τιμή που μου έγινε να αναλάβω  αυτό το ιστορικό σωματείο.  Είχα  πάρα πολύ καλή συνεργασία με τα άτομα της διοίκησης με αυτούς τους 5-6 ανθρώπους που έβλεπα στο γήπεδο. Η ομάδα παικτικά είχε ποιότητα απλά αυτό που νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ποδοσφαιριστές εκεί στον Ορφέα είναι ότι πρέπει να κάνεις προπόνηση και να φτάσεις ψηλά. Χωρίς προπόνηση δεν γίνεται τίποτα.

Χωρίς προπόνηση δεν υπάρχει η κατάλληλη χημεία, χωρίς προπόνηση δεν υπάρχουν καλά αποδυτήρια.

Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και φυσικά όταν εκπροσωπείς τον Ορφέα, πρέπει να είσαι επαγγελματίας.  Εγώ αυτό πιστεύω. Στον Ορφέα εκτός από 6-7 παιδιά, δεν είδα άλλους να έχουν αυτή τη νοοτροπία.  Επίσης στον Ορφέα φέτος κάποια παιδιά δεν είχαν την προσωπικότητα να υποστηρίξουνε τον πρωταθλητισμό. Υπάρχουν παιδιά που είναι καλοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν αντέχουν την πίεση. Είναι μια ομάδα που πρέπει να βγει, είναι μια ομάδα ιστορική που έπαιζε χρόνια στη Δ` και Γ` Εθνική.  Αυτό για να το υποστηρίξεις σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής, πρέπει να έχεις την προσωπικότητα. Δεν είναι υποτιμητικό αυτό που λέω. Είναι αληθινό. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στον Ορφέα που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό.

Ερώτηση: Βγάζει μια πικρία ο Παύλος Προβατίδης;

Απάντηση: Όχι δεν βγάζω πικρία. Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να λέω αλήθειες.  Στα 90 λεπτά εγώ μπορεί να θέλω να κερδίσω τον αδελφό μου, την αδελφή μου, τη γυναίκα μου στο ποδόσφαιρο. Εχω μάθει ότι είναι ένα παιχνίδι και όταν τελειώσει θα δώσω τα χέρια και θα πάω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο αλλά και στον διαιτητή αν ήταν αυτός που πρέπει να ήταν.

Δεν έχω τέτοια θέματα. Δεν έχω θέμα να πω την αλήθεια. Δεν γίνεται ο Ορφέας να κάνει με 8 άτομα προπόνηση.

Απαγορεύεται. Δεν φταίει η διοίκηση. Δεν το λέω αυτό για να χαϊδέψω τη διοίκηση. Τα έζησα, τα είδα με τα μάτια μου.

Ούτε ο Παντελής Στυλιανού έφταιγε πριν. Είναι μια νοοτροπία που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.  Οπωσδήποτε. Δεν γίνεται ο Ορφέας με τέτοιες εγκαταστάσεις, με τέτοιο γήπεδο, με τέτοια αποδυτήρια να έχει 8 και 9 άτομα στην προπόνηση. Καλά που κάναμε κάποιες μεταγραφές τον Ιανουάριο που ήταν δεν χάνανε προπόνηση.

Ερώτηση: Ο βασικός λόγος που τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από τον Ορφέα είναι αυτός εδώ;

Απάντηση: Στα φιλικά ο Ορφέας έβγαζε πολύ καλό πρόσωπο. Εγώ τότε δεν ήμουν στην ομάδα αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολύ καλός με τον ΑΟΚ, με την Πέρνη, με το Νέστο κτλ.

Μια ομάδα όμως για να κάνει πρωταθλητισμό, να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να έχει διάρκεια.

Αυτό που έλειπε από τον Ορφέα ήταν η διάρκεια, τη διάρκεια μπορούμε να την αποκτήσουμε από την προπόνηση και τη δουλειά.  Τα αποδυτήρια φτιάχνονται μέσα από την προπόνηση.  Αν 20 παίκτες είναι 4 φορές στην προπόνηση και μια φορά στο παιχνίδι, είναι διαφορετική η χημεία.

Διαφορετική η ψυχολογία. Όταν όμως ένας έρχεται τη Δευτέρα και μετά την Κυριακή, αυτό είναι πρόβλημα.

Ερώτηση: Ηταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Ορφέας φέτος να αλλάξει κατηγορία με το ρόστερ που είχε;

Απάντηση: Το πιστεύω αυτό. Το ρόστερ ήταν πολύ ποιοτικό. Είχε και καλούς μικρούς.  Το Γενάρη φύγανε ορισμένοι αλλά πήραμε κάποιους άλλους.  Αντικαταστάθηκαν κάποια παιδιά που φύγανε αλλά όχι όλοι.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη που δεν βγήκε φέτος ο Ορφέας, την έχω εγώ, σαν προπονητής. Ο προπονητής είναι αυτός που δεν πρέπει να δικαιολογείται. Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρει τα κίνητρα να τους φέρει τους παίκτες στο γήπεδο. Εγώ δεν τα κατάφερα.  Αναλαμβάνω την ευθύνη.

Ερώτηση: Αυτό ακούγεται πολύ γενναίο. Δεν ήσουν από την αρχή της σεζόν.

Απάντηση: Εγώ αυτό ήθελα να πω. Δεν θέλω να βγάλω την ουρά μου απ` έξω και να τα ρίχνω όλα στους άλλους, ότι φταίει η διοίκηση, φταίνε οι ποδοσφαιριστές μόνο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ένα 70% το έχω εγώ, το 25% οι παίκτες και ένα 5% η διοίκηση.

Ερώτηση: Το Ορφάνι τι είχε παραπάνω και βγήκε πρώτο;

Απάντηση: Το Ορφάνι έκανε αυτό που έκανε η ΑΕΚ Καβάλας πριν λίγα χρόνια, δηλαδή άρχιζε να χτίζεται σιγά- σιγά και ήρεμα, χωρίς να δίνει δικαιώματα.  Δημιούργησε μια ομάδα την πρώτη χρονιά, τη δεύτερη χρονιά ήρθε στην Α` κατηγορία και πρόσθεσε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές. Το Ορφάνι μια χαρά μπάτζετ είχε, δεν ήταν μικρό.

Ηταν χαμηλότερο βέβαια από του Ορφέα και του Βύρωνα. Δεν είναι όμως τα μπάτζετ το κυριότερο στο ποδόσφαιρο.

Το Ορφάνι είχε παρουσίες στην προπόνηση, είχε ομοιογένεια, είχαν αγάπη μεταξύ τους. Όλα αυτά πηγάζουν μέσα από τα αποδυτήρια. Τα αποδυτήρια είναι το σπίτι μας. Είχε καλή ομάδα και καλό προπονητή.

Ερώτηση: Συζήτησες με την διοίκηση του Ορφέα; Μένεις η φεύγεις;

Απάντηση: Δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη ο Ορφέας κάποιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουνε. Εγώ περιμένω αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορώ να περιμένω. Πρέπει να γίνει κάτι στον Ορφέα. Είσαι Ορφέας πρέπει να κάνεις προγραμματισμό.

Μπαίνουμε στον Ιούνιο. Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει πιο νωρίς με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές κάθονται δυο μήνες λόγω κορωνοϊού.  Μπορεί να μας πουν ότι θα ξεκινήσουμε τον Αύγουστο. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει γρήγορα να ετοιμαστώ για να έχω τα περιθώρια να διορθώσω πράγματα τον Σεπτέμβριο η τον Οκτώβριο.

Ερώτηση: Τελικά δύσκολη εμπειρία να είσαι προπονητής στον Ορφέα;

Απάντηση: Ωραία εμπειρία. Στο ποδόσφαιρο συνέχεια να μαθαίνουμε. Είδα πέντε πράγματα φέτος στο Οφρύνιο που δεν τα είχα ξαναδεί σε καμία ομάδα. Κάποια πράγματα που είδα στον Ορφέα επίσης δεν είδα σε καμία άλλη ομάδα.

Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ερώτηση: Μια αποτίμηση για το πρωτάθλημα που πέρασε στη Α` κατηγορία.

Απάντηση: Δικαιότατα το Ορφάνι πήρε την άνοδο. Ηταν η καλύτερη ομάδα. Βέβαια εμένα μου αρέσει να τελειώνει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Τι να κάνουμε; Από τη στιγμή που έγινε αυτό κάποιος πρέπει να βγει πρωταθλητής.

Το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί θα είχαμε πολλούς τραυματισμούς μετά από τόση αποχή που είχαν οι ποδοσφαιριστές και μην ξεχνάτε ότι είναι ερασιτέχνες και δεν έκαναν τίποτα τις μέρες της πανδημίας, άσχετα με τα προγράμματα που δίναμε εμείς οι προπονητές.

Φυσικά το βασικότερο είναι η υγεία.  Είχε καλές ομάδες. Εμείς χάσαμε από το Χρυσοχώρι που είχε παίκτες που τους είχα αντιμετωπίσει με το Οφρύνιο στη Γ` Εθνική.

Μια ομάδα που έπεσε είχε ένα πολύ καλό ρόστερ. Ο Βύρωνας ήταν πολύ δυνατός, έπαιξε σε κάποια παιχνίδια πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Βρασίδας έκανε κάτι πολύ γενναίο φέτος με πολλά νέα παιδιά. Από το Δήμο Παγγαίου οι ομάδες έδειξαν μια καλή δυναμική. Θα ήθελα λίγα περισσότερα παιδιά μέσα στις ομάδες και να προσπαθήσουμε να τους μάθουμε σωστά το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά είναι το μέλλον σε όλες τις ομάδες του τοπικού.  Να παίζουν όχι μόνο για να παίζουν αλλά να δουλεύουνε σωστά και να είναι ανταγωνιστικοί προκειμένου στο  κάτι παραπάνω να πετύχουν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης