Παύλος Προβατίδης στους 93,7: «Βαρύ όνομα ο Ορφέας, πρέπει να δουλέψουμε πολύ»

 Παύλος Προβατίδης στους 93,7: «Βαρύ όνομα ο Ορφέας, πρέπει να δουλέψουμε πολύ»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ορφέα έκανε στους 93,7 ο Παύλος Προβατίδης. 

Αρχικά αναφέρθηκε για το πέρασμα του από τον πάγκο του Αετού Οφρυνίου. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Αποδείχθηκε σύντομη η συνεργασία σου με τον Αετό.

Απάντηση:  Για τον Αετό έχω να πω μόνο καλά λόγια. Οι άνθρωποι της διοίκησης  αγαπάνε πολύ την ομάδα και κάνουν πολλά γι` αυτήν.  Με φέρθηκαν πάρα πολύ καλά και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Αετός δεν τα πήγαινε καλά αλλά ούτε και ότι είναι ψηλά στα βαθμολογία. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερο. Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια στον Αετό και να πάει όσο το δυνατό ψηλότερα. Επίσης στο φίλο μου τον Δημήτρη τα καλύτερα.

Ερώτηση: Και τώρα ο Ορφέας;

Απάντηση:  Είναι μια ομάδα με 95 χρόνια ιστορίας. Είναι ένα πολύ βαρύ όνομα για τα δεδομένα του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου. Όχι βέβαια μόνο για το τοπικό πρωτάθλημα. Επιβάλλεται να κάνει πρωταθλητισμό μόνο με τον όνομα της σαν ομάδα.

Δε θέλω να πω πολλά πράγματα. Δε χρειάζεται να πω μεγάλα λόγια. Είναι τόσο μεγάλο το όνομα του Ορφέα που το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε πάρα πολύ και κάθε μέρα να δίνουμε εξετάσεις εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου, ότι είμαστε αντάξιοι να εκπροσωπούμε αυτό το μεγάλο σύλλογο.

Ερώτηση: Σε αγχώνει το γεγονός ότι λένε πολλοί ότι είναι μονόδρομος η άνοδος στη Γ` Εθνική; 

Απάντηση:  Το άγχος προσπαθώ να το διαχειριστώ σε όποια ομάδα και να είμαι λόγω της εμπειρίας μου και της ηλικίας μου.
Είτε είσαι στην πρώτη ομάδα, είτε στην τελευταία πάντα υπάρχει άγχος για τον προπονητή. Πρέπει όμως να έχουμε καθαρό μυαλό για να πηγαίνει καλά η ομάδα.  Ο Ορφέας είναι… Ορφέας.

Από εκεί και πέρα το άγχος υπάρχει πάντα και πιστεύω ότι τώρα θα είναι δημιουργικό.  Πρέπει να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Παντελής είναι ένας άνθρωπος που έχει η δική του ιστορία στον Ορφέα σαν ποδοσφαιριστής και ξέω ότι θα βρω μια πολύ καλή γυμνασμένη ομάδα αλλά και πολύ δουλεμένη σε θέματα τακτικής. Απλά εγώ θα χρησιμοποιήσω τη δική μου φιλοσοφία, για να εκπληρώσει ο Ορφέας  τους στόχους του.

Ερώτηση: Στα συν ότι γνωρίζεις καλά την Α` κατηγορία.

Απάντηση: Δεν είναι κάτι άγνωστο για μένα. Ήμουν σε αρκετές ομάδες προπονητής στο τοπικό και μου αρέσει πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού το έχω εκπροσωπήσει και σαν ποδοσφαιριστής.  Είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Δε με φοβίζει κάτι. Δε λέω ότι είμαι στον Ορφέα και όλα θα πάνε καλά. Μόνο του δεν πάει τίποτα.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να είμαστε μια οικογένεια. Αγαπημένοι η διοίκηση, το προπονητικό τιμ  και οι ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα έχει ποιοτικό ρόστερ ο Ορφέας και το βασικό συστατικό είναι να υπάρχει αγάπη και σεβασμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.
Επίσης πρέπει να υπάρχει αξιοπρέπεια, να είμαστε καθαροί απέναντι ο ένας στον άλλον. Από εκεί και πέρα δουλειά και στο τέλος ταμείο.

Ερώτηση: Το μήνυμα του Παύλου Προβατίδη στους απαιτητικούς φιλάθλους του Ορφέα;

Απάντηση: Γνωρίζω ότι είναι απαιτητικοί. Ξέρω τον κόσμο και ο κόσμος του Ορφέα ξέρει εμένα. Εγώ δε θέλω να δίνω υποσχέσεις. Θα προσπαθήσω σαν Παύλος πάρα πολύ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρουμε στο γήπεδο και άλλους φιλάθλους. Η Ελευθερούπολη αγαπάει τον Ορφέας, αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα με το ωραίο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουμε και πρωταθλητισμό.

Ερώτηση: Θα ενισχυθεί μεταγραφικά ο Ορφέας;

Απάντηση: Είπαμε κάποια πράγματα με τον πρόεδρο τον κ. Μανωλαρά. Ο Ορφέας να χρειαστεί κάτι θα το πάρει. Θα κινηθούμε μεταγραφικά. Τουλάχιστον θα πάρουμε έναν παίκτη που τον χρειαζόμαστε.


Από τον Ορφέα αποχώρησε ο Λάζαρος Τελλίδης που θα συνεχίσει στον Αετό Οφρυνίου.

Διαβάστε επίσης