Παύλος Προβατίδης στους 93,7: « Η ΑΕΚ ήταν τίμια από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος»

 Παύλος Προβατίδης στους 93,7: « Η ΑΕΚ ήταν τίμια από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος»

Την αποτίμηση της χρονιάς για την ΑΕΚ Καβάλας έκανε στους 93,7 ο προπονητής της ομάδας Παύλος Προβατίδης, μια αγωνιστική πριν το τέλος και ενώ έχει χαθεί και μαθηματικά η κατάκτηση της 1ης θέσης. Επίσης ο Παύλος Προβατίδης μίλησε και για το ματς που πέρασε  στην έδρα του Ατρομήτου Χαλκερού.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Μένει μια πίκρα για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε τελικά να πάρει την άνοδο για τη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Δε θα το έλεγα αυτό. Δεν ήταν στόχος της ΑΕΚ ο πρωταθλητισμός. Δεν ήταν στο πρόγραμμα και στη φιλοσοφία μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαμε καλούς παίκτες η δεν έγινε καλή δουλειά.   Δεν ήταν αυτοσκοπός  η άνοδος. Προέκυψε στην πορεία, διεκδικήσαμε την πρώτη θέση, ήμασταν συνέχεια κοντά στην κορυφή. Προσπαθήσαμε να είμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος τίμιοι.  Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που παίξανε μαζί μας γιατί πραγματικά και αυτές ήταν τίμιες. Δεν είδα καμία ομάδα απέναντι μας να βάζει νεαρούς παίκτες, μη έχοντας βαθμολογικό κίνητρο. Δε λέω ότι το κάνανε με την Πέρνη.

Απλά εμείς είμαστε υπερήφανοι για την πορεία που είχαμε φέτος. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της ΑΕΚ για το σωστό προγραμματισμό. Επίσης την ευχαριστώ που με στήριξε για μια ακόμη χρονιά. Φυσικά ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές μου και τους συνεργάτες μου Χρήστο Φραγκάκη και Γρηγόρη Πουρσαϊτίδη.

Μένει μια αγωνιστική ακόμη και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή η χρονιά για την ΑΕΚ. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη χρονιά.  Είπα πριν το ματς με το Χαλκερό στους παίκτες μου,  ότι και να γίνει σήμερα δε μπορεί να σβηστεί μια ολόκληρη χρονιά. Μια μεγάλη προσπάθεια να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Τους ζήτησα να τελειώσουμε τίμια το πρωτάθλημα, όπως το ξεκινήσαμε.

Εγώ σαν προπονητής δυο χρονιές έχω χάσει δυο κατηγορίες, μια με τον Βύρωνα και μια με τον Μακεδονικό Αμισιανών και καταλαβαίνω πως τη ψυχολογία και τη ψυχοσύνθεση της κάθε ομάδας που κινδυνεύει.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι μια γιορτή, αυτό θεωρώ εγώ σαν χαρακτήρας.

Θέλω να πιστεύω ότι κερδίζει πάντα ο καλύτερος και ότι αξίζεις αυτό θα πάρεις. Εγώ άξιζα δυο χρονιές, δυο υποβιβασμούς και έπεσα.

Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να πω « Βοήθεια σώστε με».  Αν και έχω πολλούς φίλους σε όλες τις ομάδες. Δεν λέω ότι το κάνουν άλλοι. Εγώ αυτό που αξίζω αυτό θα πάρω. Για τα παιδιά της ΑΕΚ δε μπορεί να πει κανένας φέτος καμία κουβέντα. Είναι σωστοί, τίμιοι, δουλευταράδες.

Με όλη τη ψυχή και την καρδιά παίξαμε μέχρι το τέλος.   Η διοίκηση είναι σε πολύ καλό δρόμο. Προσπαθεί με ένα συνδυαστικό δρόμο να κάνει κάτι καλό.

Στα νέα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία, προσθέτει εμπειρία για να είμαστε ανταγωνιστικοί στη μεγάλη κατηγορία.

Ηταν μια επιτυχημένη χρονιά πάνω στη φιλοσοφία μας. Πήραν χρόνο συμμετοχής, ο Νίκος ο Αγγος, ο Νομικός, ο Μαλαμίδης, ο Γιώργος ο Κυγάης. Είναι ταλαντούχα παιδιά. Πρέπει οι ομάδες της Γ` Εθνικής να ενδιαφερθούν γι` αυτά τα παιδιά που αξίζουν πάρα πολλά.

Θέλω να συγχαρώ τον Γιάννη Μαλαματά και τον Κεραυνό Πέρνης στην άλλη κατηγορία και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία.

Ο Κεραυνός είχε μια πολύ καλή ομάδα. Χτίστηκε για να ανέβει κατηγορία. Πέτυχε το στόχο του και οφείλουμε όλοι να του δώσουμε συγχαρητήρια.

Ερώτηση:  Πολλές συγκινήσεις στο ματς με το Χαλκερό. Ηταν ένα ματς που… έκαιγε.

Απάντηση: Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει από το πρώτο τέταρτο ενώ επίσης είχαμε πολλές ευκαιρίες στο β` μέρος. Θα μπορούσε και το Χαλκερό να πάρει τη νίκη προς τη λήξη του αγώνα σ` ένα τετ α τετ.  Είχε πολλά συναισθήματα αυτό το παιχνίδι.

Υπήρχε μια ομάδα που ήθελε τη νίκη για να είναι κοντά στην κορυφή μέχρι την τελευταία αγωνιστική και μια άλλη που έπαιζε τη σωτηρία της.

Εγώ τα καταλαβαίνω όλα. Δε δέχομαι αυτό που έγινε στο β` μέρος. Παίξαμε 5 λεπτά ποδόσφαιρο.  Δεν πρέπει να κοιτάμε όμως μόνο τον ευατό μας, να κοιτάμε και την άλλη ομάδα. Ηταν πολύ υπερβολικό αυτό που έγινε στο β` μέρος αλλά και το Χαλκερό έπαιζε όλη την κατηγορία.

Ερώτηση: Έχεις κάνει κάποια συζήτηση με τον κ. Τσάμαρη για τη νέα χρονιά;

Αν θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία σας;

Απάντηση: Με τον Σταμάτη αλλά και όλα τα παιδιά της διοίκησης έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Έχουν καταλάβει τον τρόπο σκέψεως μου.

Εχουμε καλη συνεργασία. Δεν έχει τελειώσει ακόμη το πρωτάθλημα. Εχουμε κάνει μια πρώτη κουβέντα  αλλά να τελειώσει η χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει.

 

Διαβάστε επίσης