• 16 Μαΐου 2024,

Πέρασε η μπόρα , πέρασε ….

 Πέρασε η μπόρα , πέρασε ….

Όπως καταλαβαίνετε είμαστε στην φάση της ανάρρωσης και στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα αφού απο το βράδυ της περασμένης Κυριακής ζούμε στιγμές πρωτόγνορες για την Καβάλα.

Οι προηγούμενες επελάσεις του χιονιά και το 2000 και το 86 δεν είχανε καμμία σχέση με αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα 24ωρα.

Φαίνεται οτι αφήνουμε πίσω μας αυτό το κύμα κακοκαιρίας που είχε πολλά και έντονα φαινόμενα αλλά να μην παίρνει αέρα ο κώλος μας γιατί έχουμε ακόμα δύο μήνες γεμάτους χειμώνα.

Αφήστε που απο Δευτέρα προβλέπει χιονόπτωση ασθενή και πάλι εδώ στην δική μας περιφέρεια.

Βέβαια αυτό που ζήσαμε πρόσφατα δε νομίζω οτι θα το ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χειμώνα αλλά ποτέ δεν ξέρεις όταν έχεις να κάνεις με τον καιρό.

Όπως κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας έτσι και τώρα που πέρασε το κύμα θα πρέπει να συνεχιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης της κυκλοφορίας σε πρώτη φάση αφού πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παγίδα του παγετού γιατί το χιόνι που έπεσε έχει παγώσει και δημιουργεί παγίδες θανάτου και για πεζούς αλλά και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλέψη της ΕΜΥ απο Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη θα βρέχει οπότε θα καθαρίσει οριστικά η μπουγάδα με τα χιόνια και θα πάμε παρακάτω γιατί σε όλα τα θέματα αυτό που μετράει είναι το παρακάτω.

Τελικά το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε και την Καβάλα ήταν τόσο έντονο όσο μας λέγανε τα κανάλια για να λέμε και του στραβού το δίκιο γιατί πολλοί σπεύσανε να χλευάσουν τις προβλέψεις εκείνων των ημερών όταν πέρασε η Παρασκευή 6/1 και δεν είχε γίνει τίποτα.

Πολλοί είχαμε μιλήσει για νέο φιάσκο αλλά πήρανε την απάντηση μερικά 24ωρα μετά αφού το κύμα κακοκαιρίας που μας χτύπησε απλά καθυστέρησε μερικά μόνο 24ωρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορούμε να περιμένουμε απο το ραντεβού της Φώφης με τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνεργασίας της ευρύτερης αριστεράς αφού ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ αφού ήταν ο πρωθυπουργός που μας πέταξε με συνοπτικές διαδικασίες στην αγκαλιά των δανειστών.

Ηταν ο άνθρωπος που παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους Ευρωπαίους που απο το 2010 μα έχουν βγάλει την ψυχή με κουτάλι.

Πάντως υπάρχουν χειρότερα απο το να σου τελειώσει το αλάτι όπως αυτό που έπαθε ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπου είχε αλάτι αλλά πάγωσε και δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα ο Μπουτάρης ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αν αποδειχθεί οτι το αλάτι πάγωσε με δική του ευθύνη θα παραιτηθεί απο Δήμαρχος.

Και η Καβάλα και ο Δήμος Παγγαίου έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αλλά έχω την εντύπωση οτι η λύτρωση θα έρθει απο τον καιρό και τον ήλιο που θα κάνουν την δουλειά τους και θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που δίνει την δυνατότητα να λαμβάνονται αποφάσεις fast track χωρίς τις γνωστές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις θα βοηθήσει σίγουρα αλλά την μεγαλύτερη δουλειά θα την κάνει ο ήλιος και οι θερμοκρασίες πάνω απο το 0.

Βέβαια η εξομάλυνση της κατάστασης θα έχει και κάποιες απώλειες και ζημιές κυρίως υδραυλικές τις οποίες θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σύναιση.

Δεν είναι τίποτα λεβέντες.

Μπόρα είναι και θα περάσει.

Σκεφτείτε πως είμασταν πριν απο 3 μέρες και πως είμαστε σήμερα Παρασκευή για να πάρετε κουράγιο.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι για άλλη μια φορά στο τέλος θα πάνε όλα καλά γιατί έχουμε ανάλογη ψυχολογία.

Οταν έχεις καλή ψυχολογία όλα πάνε καλά και όταν γκρινιάζεις μαγνητίζεις την γκαντεμιά.

Παλιές ιστορίες είναι αυτές.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης