• 7 Μαΐου 2024,

Περιφέρεια ΑΜΘ και ομάδα «Οψόμεθα» βραβεύτηκαν στην Αθήνα

 Περιφέρεια ΑΜΘ και ομάδα «Οψόμεθα» βραβεύτηκαν στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα μια ιδιαιτέρως σημαντική εκδήλωση για τον τουρισμό που απευθύνονταν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο κράτος, όπως επίσης και στον ιδιωτικό τομέα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από ιδιωτική εταιρεία που εξειδικεύεται στην τουριστική αγορά της χώρας και είχε τίτλο «Tourism Awards 2019» για την Ελλάδα.

Η Καβάλα διακρίθηκε μέσω της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» συμπαρασύροντας και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο λόγος για το συγκεκριμένο βραβείο σχετίζεται με ποδηλατικούς αγώνες που οργανώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη στα Τενάγη των Φιλίππων. Ανέδειξαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων ενώ συνέδεσαν την Ανατολική Μακεδονία και με την περιοχή των Σερρών, δηλαδή με τον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο βραβείο παρέλαβαν δύο εκπρόσωποι της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Ο κ. Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook: «Η συστηματική εργασία και οι συνέργειες στον τομέα του τουρισμού είχαν ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια και η διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα των Φιλίππων να κερδίσουν για πρώτη φορά το βραβείο στην κατηγορία της διασύνδεσης του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας, στα «Tourism Awards 2019». Τα οποία και φέτος δόθηκαν σε μία εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Θέλω να ευχαριστήσω την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έδωσαν στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στην ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε

σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις: «Ένας από τους βασικούς μας στόχους στον θεσμό των Tourism Awards, είναι να διαφυλάξουμε την αξία της κάθε βράβευσης. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους τρεις φετινούς βραβευθέντες κερδίζει βραβείο Gold, υπογραμμίζει έμμεσα την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που έχει για μας και για τον κλάδο, κάθε επίπεδο διάκρισης. Μεταξύ των βραβείων Silver και Bronze ξεχωρίσαμε εξαιρετικά αξιόλογα έργα και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από υποψηφιότητες στις κατηγορίες προσβασιμότητας, εφαρμογής πράσινων πρακτικών, καινοτομίας στον σχεδιασμό υπηρεσιών και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού».

Στην Ενότητα: Strategy και στην ειδική κατηγορία «Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας» το Ασημένιο Βραβείο απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ιστορική Ποδηλατική Διαδρομή στο Πάρκο Φιλίππων, Brevet Φιλίππων

Διαβάστε επίσης