• 23 Απριλίου 2024,

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜΘ για το περιστατικό στην Παύλου Μελά: «Οι πεζόδρομοι είναι απροστάτευτοι, έχουν γίνει δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας & απερίγραπτης αναρχίας»

 Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ΑΜΘ για το περιστατικό στην Παύλου Μελά: «Οι πεζόδρομοι είναι απροστάτευτοι, έχουν γίνει δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας & απερίγραπτης αναρχίας»

Τα άτομα με αναπηρία όρασης εκπέμπουν SOS για τους πεζόδρομους

Μετά το τραγικό γεγονός της ανεξέλεγκτης πορείας  ακυβέρνητου αγροτικού αυτοκινήτου μέσα στον πεζόδρομο της πόλης, στην οδό Παύλου Μελά,  το οποίο συνέβη  την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας θέλει να εκφράσει προς κάθε υπεύθυνο τον έντονο προβληματισμό της για την κατάσταση της αυξημένης επικινδυνότητας που επικρατεί στους πεζόδρομους.

Οι πεζόδρομοι θα έπρεπε να είναι ασφαλείς για την κίνηση όλων των πολιτών  και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα εμποδιζόμενα άτομα, ώστε να υπάρχει ασφαλής κίνηση, ανεμπόδιστη.

Εδώ και πολλά χρόνια όμως δεν υπάρχει καμία μέριμνα και κανένας ουσιαστικός έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών  και  των εποπτευόμενων αρχών. Οι πεζόδρομοι είναι απροστάτευτοι και καθημερινά αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση τους έχεις αλλάξει και έχουν γίνει δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και απερίγραπτης αναρχίας.

Κανείς δεν θέλει να αναλογιστεί τι θα γινόταν αν τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα άτομο με αναπηρία όρασης βρισκόταν στην τροχιά του ακυβέρνητου οχήματος, που δεν θα είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει.

Οι αρχές έχουν τεράστια ευθύνη για την ασφάλεια και τη σωστή χρήση των πεζόδρομων, ώστε να προορίζονται μόνο γι αυτούς για τους οποίους κατασκευάστηκαν, δηλαδή τους πεζούς, χωρίς εξαιρέσεις, δικαιολογίες και παρενθέσεις.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ελπίζουμε να παρθούν άμεσα, ουσιαστικά και αυστηρά μέτρα και να μην χρειαστεί να κινδυνεύσει στο μέλλον κανείς.

 Με εκτίμηση, για την Δ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΕΜΥΔΑΣ  ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ                 ΜΑΟΥΝΑΤΖΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης