• 17 Μαΐου 2024,

Περιμένοντας την ΕΤΑΔ

 Περιμένοντας την ΕΤΑΔ

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, 2η φορά για το 2017, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε μετά από καιρό και διαδοχικές δικαιολογημένες απουσίες η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κατερίνα Ιωαννίδου.

Η συνεδρίαση δεν είχε ειδήσεις. Δεν υπήρχαν έκτακτα θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα δε θέματα αυτής εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα.

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης η κα Ευαγγελία Δρακονάκη, είπε στην εφημερίδα μας, ότι από την πλευρά της ΕΤΑΔ, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο που νάχει σχέση με την Ακτή της Καλαμίτσας. Θυμίζουμε τη συνάντηση της Δημάρχου με τον πρόεδρο της εταιρίας και η πρόσφατη δεύτερη συνάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα μας η κα Δρακονάκη, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει παρά να περιμένει την ΕΤΑΔ για την επόμενη της κίνηση, στην οποία ήδη έχει απευθυνθεί. Κατά την άποψη του Δήμου Καβάλας η εκκρεμότητα του προστίμου στην Ακτή της Καλαμίτσας πρέπει να συζητηθεί στο αρμόδιο πολεοδομικό συμβούλιο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Αυτό εξήγησε μία ακόμη φορά η Ευαγγελία Δρακονάκη, πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία της ΕΤΑΔ.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει αύριο το απόγευμα, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία φαίνεται ότι πριν από την ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας. Για παράδειγμα, υπάρχει πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, όπως επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, επί της αγωγής 11 πρώην συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο καθώς και η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο είχε ξοδέψει ώρες κουβέντας, όταν οι 11 συμβασιούχοι είχαν προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αποδείχθηκε ότι ο συμβιβασμός δεν ήταν σωστή επιλογή και ότι ήταν σωστότερη η απόφαση του Δ.Σ. να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης, που τελικά δικαίωσε τις απόψεις της υπηρεσίας και του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης