• 15 Μαΐου 2024,

Περιμένοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης

 Περιμένοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης

Καταλαβαίνετε οτι το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο απο όσο όλοι νομίζουν αφού για τους Ευρωπαίους η χώρα μας έχει κάνει αρκετά και βρίσκεται σε καλό δρόμο όσο αφορά το πρόγραμμα ενώ την ίδια ώρα οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την οικονομία της χώρας μας είναι το λιγότερο απαισιόδοξες.

Αυτό είναι το θέμα και την διάσταση απόψεων ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους την πληρώνει η Ελλάδα που καλείται να ισσοροπήσει ανάμεσα σε αυτές τις δύο διαφορετικές απόψεις.

Και οι δύο είναι δανειστές, και οι δύο είναι απαραίτητοι στο πρόγραμμα διάσωσης (;) της ελληνικής οικονομίας και η αποχώρηση του ενός θα προκαλέσει σίγουρα και την αποχώρηση του άλλου και έτσι το πρόγραμμα θα μείνει στον αέρα.

Το ερώτημα είναι απλό και είναι το εξής :

Όταν  δύο δανειστές έχουν τόσο σοβαρές διαφωνίες για την τρόπο σωτηρίας αυτού που δανείζουν  πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν να δίνουν λεφτά ;

Όσες προσπάθειες προσέγγισης έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές όλες πέσανε στο κενό και αυτός είναι ένα απο τους πιο βασικούς λόγους που δεν έχει κλείσει ακόμα η δεύτερη αξιολόγηση που σύμφωνα με τον Στουρνάρα θα έπρεπε να έχει κλείσει απο τον Φλεβάρη του 2016.

Για να καταλάβετε πόσο πίσω έχουμε μείνει.

Αυτή την στγμή η κυβέρνηση έχει πάρει στα χέρια της μια πρόταση – τελεσίγραφο των δανειστών που αν δεν αποδεχτούμε θα μπλέξουμε ακόμα περισσότερο.

Όλοι θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση να πάμε παρακάτω χωρίς να χάνουμε χρόνο αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθυστέρησης στην πραγματική του διάσταση.

Σίγουρα η Ελλάδα φταίει για πολλά αλλά οχι για όλα.

Το γεγονός οτι είμαστε ο αδύναμος κρίκος αυτής της αλυσίδας δεν σημαίνει οτι πάντα θα είμαστε και το θύμα.

Είναι πολύ πιθανό επειδή οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση με το Ταμείο να τα ρίξουν για άλλη μια φορά όλα στην Ελλάδα και να ζητήσουν απο την χώρα μας να κάνει όλη την λάντζα προκειμένου να μην χαλάσουν τις καρδιές τους οι ισχυροί παίκτες της παρτίδας αυτής.

Παλιές ιστορίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην μιζέρια και τους έλληνες στην απόλυτη φτώχεια.

Μακάρι να υπάρξει κάποια άλλη λύση πιο δίκαιη για εμάς αλλά δυστυχώς δεν την βλέπω.

Οταν αρχίζουν τα τελεσίγραφα σημαίνει οτι ο αντίπαλος έχει πάρει τις αποφάσεις του και έχει την επόμενη κίνηση σε οποιαδήποτε δική μας απόφαση.

Εύχομαι αυτή την φορά ο Τσίπρας να είναι πιο ευέλικτος και να μην ποντάρει στην μπλόφα του αντιπάλου.

Εχει αποδειχθεί οτι οι δανειστές απο το 2010 που μπλέξαμε σε αυτή την ιστορία του μηχανισμού στήριξης δεν μπλοφάρουν.

Την τελευταία φορά που είχαμε αυτή την εντύπωση πήγαμε πίσω 1,5 χρόνο και φορτωθήκαμε μέτρα ένα σωρό επιπλέον δις αλλά και τα capital controls που όλο φεύγουν και όλα εδώ είναι.

Ακόμα και ο Στουρνάρας ζητάει να κλείσει η αξιολόγηση … χθες γιατί θα μπλέξουμε και θα πάμε βουρ για νέο πακέτο φόρων.

Οι καθυστερήσεις σημαίνουν επιπλέον φορολογικά μέτρα.

Και αυτό το μάθαμε επι Τσίπρα.

Πάντως δεν είναι λίγοι οτι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά αυτό θα σημαίνει και αυτόματα και κλείσιμο όλου του προγράμματος αφού Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επαναλάβει πάρα πολλές φορές οτι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα για την Ελλάδα και θα είναι δύσκολο να υπάρξει αφού καμμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα δεχτεί να βάλει χρήματα σε ένα καινούργιο πρόγραμμα χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ.

Μην κανονίσετε τίποτα για τις 10 Ιουνίου του 2017 γιατί στη Μύκονο θα παντρευτεί η Δούκισσα  Νομικού τον καλό της Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Ο γάμος θα γίνει στο αγαπημένο τους νησί και καταλαβαίνετε οτι θα είναι ο γάμος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η Νομικού έσπευσε να ενημερώσει και τους διαδικτυακούς της φίλους οτι δέχτηκε την πρόταση του καλού της και έτσι στις 10 Ιουνίου θα ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Και μετά στον ΓΙΑΒΡΟΥΤΑ στην πόλη για ένα γιουβετσάκι σπέσιαλ.

Ξεκίνησε και το τηλεπαιχνίδι Survivor απο τον ΣΚΑΙ αν δεν κάνω λάθος με τους  12 ανθυποσελέμπριτιζ που θα επιδιώξουν με τα παιχνίδια επιβίωσης να ανεβάσουν την τηλεθέαση του καναλιού και να κάνουν την διαφορά.

Δεν μας φτάνει το survivor των χιλιάδων ελλήνων σε καθημερινή βάση έχουμε τώρα και τους 12 επώνυμους που πήγανε για να παίξουν παιχνίδια επιβίωσης και να κερδίσουν και τον χρηματικό έπαθλο.
Αυτά λοιπόν και για σήμςρα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί αν μέχρι τις 20 του μήνα δεν κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση θα έχουμε θέμα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης