• 25 Απριλίου 2024,

Περιοδικό της Βουλγαρίας ερευνά τις αγορές ακινήτων σε Καβάλα και Θάσο

 Περιοδικό της Βουλγαρίας ερευνά τις αγορές ακινήτων σε Καβάλα και Θάσο

Το Ελντοράντο για τους Βούλγαρους είναι η Καβάλα και η Θάσος: Στη σημερινή του έρευνα, το περιοδικό “Κάπιταλ” δεν αποκαλύπτει αυτούς που κρύβονται πίσω από τις επενδύσεις, καθώς οι φήμες δίνουν και παίρνουν!


Γράφει στο Thessnews.gr ο Χρήστος Νικολαΐδης

Tην τρομερά αναπτυγμένη οικονομική διείσδυση των Βουλγάρων στη Βόρεια Ελλάδα, που αφορά μαζική αγορά πολλών ξενοδοχείων και ακόμη περισσότερων παραθεριστικών κατοικιών για ίδια χρήση ή για βραχυχρόνια μίσθωση, περιγράφει σε σημερινό του δημοσίευμα το βουλγαρικό περιοδικό “Κάπιταλ”, που παρουσιάζει ενδελεχή έρευνα της δημοσιογράφου Μποράνα Γκέντζεβα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή:

Μέσα σε 15 χρόνια, περίπου 10.000 Βούλγαροι αγόρασαν εξοχικές κατοικίες κατά μήκος της Λευκής Θάλασσας, όπως ονομάζουν οι Βούλγαροι το Αιγαίο! Ο αριθμός των βουλγαρικών ξενοδοχείων πλησιάζει τα 50, και βρίσκονται κυρίως στη Χαλκιδική, το νομό Καβάλας και το νησί της Θάσου! Τα περισσότερα από αυτά είναι υπερπολυτελή!

Το δημοσίευμα αναγράφει ότι η δημοσιογραφική έρευνα καταδεικνύει ότι εύποροι Βούλγαροι επιχειρηματίες επενδύουν στην Ελλάδα γιατί βρίσκουν ευκαιρίες σε ακίνητα περιοχών ιδιαίτερα όμορφων και ιδανικών για τουρισμό τα οποία μπορούν να αναπτύξουν επειδή είναι κοντά τους αλλά και κοντά στους πελάτες που μπορούν να προσελκύσουν!

Το ίδιο περιοδικό έχει κάνει εκτενή δημοσιεύματα για τις εμβληματικές επενδύσεις Βουλγάρων στην Ελλάδα, όπως είναι το εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα “Μιράτζιο” στη Χαλκιδική και το Grand Resort στη Θάσο.

Στη σημερινή του έρευνα πάντως δεν αποκαλύπτει αυτούς που κρύβονται πίσω από τις επενδύσεις, καθώς οι φήμες δίνουν και παίρνουν! Δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας κατά καιρούς κάνουν λόγο για πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο πρώην υπουργούς, τέσσερις βουλευτές αλλά και γνωστούς ολιγάρχες, που έχουν στην ιδιοκτησία τους ποδοσφαιρικές ομάδες!

“Χωρίς εθνικότητα”

Εντύπωση κάνει στη συντάκτρια ότι οι Βούλγαροι ξενοδόχοι δεν τονίζουν το γεγονός ότι πρόκειται για βουλγαρική επένδυση, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους τόπους που έχουν επενδύσει και σε όποιους τους προτιμούν.

Όπως και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για την ανάπτυξη των επενδύσεων αυτών, ενώ σημειώνει (ίσως με έκπληξη) ότι η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή στο χτίσιμο κοντά στον αιγιαλό, ενώ επιτρέπεται εκτός αυτού και μάλιστα χωρίς μεγάλη απόσταση μεταξύ των κτισμάτων. Τονίζεται επίσης η παρατήρηση ότι δεν υπάρχουν δείγματα διαφθοράς των εμπλεκόμενων δημοσίων υπηρεσιών.

Η έρευνα παρατηρεί με νόημα ότι το επενδυτικό κύμα που εκδηλώθηκε την προηγούμενη δεκαετία με πολλές επιχειρήσεις να ανοίγουν από Έλληνες στη Βουλγαρία, τώρα πλέον αλλάζει κατεύθυνση!

πηγή: thessnews.gr

Διαβάστε επίσης