Περισσότερο παιχνίδι στους παιδικούς σταθμούς

 Περισσότερο παιχνίδι στους παιδικούς σταθμούς

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη, προσχολική αγωγή του Δήμου Καβάλας, είχε την πολύ εύστοχη ιδέα να προσκαλέσει στην πόλη μας δύο επιστήμονες που υλοποιούν σε 23 Δήμους της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει το παιχνίδι. Προσάρμοσαν την εκδήλωση στο παιχνίδι που είναι απαραίτητο να εξελίσσεται, να υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία πλήθους γυναικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η συζήτηση από την Ελίντα Καλπογιάννη παιδιατρική εργοθεραπεύτρια και τον Κωνσταντίνο Φύσα ψυχοθεραπευτή, ήταν μία συζήτηση υπέρ του παιχνιδιού.

Με χρήματα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και διαπιστώνεται ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν χώροι. Υπάρχουν δυσλειτουργικές αντιλήψεις των ενηλίκων γι΄ αυτό. Τα παιδιά δεν παίζουν πολύ κι όταν παίζουν –  παίζουν ότι με τον σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, ν΄ αυξάνονται τα παχύσαρκα παιδιά, να μειώνονται οι κινητικές δεξιότητες κ.λ.π.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Ελ. Καλπογιάννη, μίλησε για το πρόγραμμα «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ», που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα και είπε ότι: «Η σημερινή εκδήλωση έχει σχέση με το παιχνίδι. Οι μεγάλοι πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, να παίξουν περισσότερομ να παίξουν καλύτερα, Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι σχολείο. Είναι ένας χώρος συνυφασμένος με το παιχνίδι».

Χαρούμενη η κα Ευαγ. Δρακονάκη, πρόεδρος της δημοτικής αλληλεγγύης, είδε την αίθουσα να γεμίζει από κόσμο και να γίνεται συζήτηση πραγματικά ουσιαστική, προκειμένου το παιχνίδι να απασχολεί περισσότερο τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Είπε στην εφημερίδα μας, ότι όλες οι ώρες που τα παιδιά περνούν στους δημοτικούς παιδικού σταθμούς, έχουν ως πυρήνα τους το παιχνίδι».

 

Διαβάστε επίσης