• 16 Μαΐου 2024,

Παίζει το τελευταίο του χαρτί το Ταμείο

 Παίζει το τελευταίο του χαρτί το Ταμείο

Η κόντρα ΔΝΤ – Ευρώπης με φόντο το ελληνικό χρέος κορυφώνεται με το Ταμείο να διαρρέει οτι τελικά δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το τρίτο πρόγραμμα προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή πλευρά να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Καταλαβαίνετε οτι το ΔΝΤ παίζει το τελευταίο χαρτί του , αυτό της μη συμμετοχής στο πρόγραμμα αφού γνωρίζει οτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να τινάξει όλο το πρόγραμμα στο αέρα και να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα κληθεί να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος της προσπάθειας.

Έχω την εντύπωση οτι θα πρέπει η όλη διαδικασία να περάσει και απο αυτό το στάδιο προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών για μείωση ή ελάφρυνση του χρέους.

Πάντως το Ταμείο φαίνεται αποφασισμένο να αποχωρήσει αν η Ευρωπαϊκή πλευρά δεν δεχτεί μείωση του ελληνικού χρέους.

Το Μαξίμου παρακολουθεί αμήχανο τις εξελίξεις αυτές και πιστεύει οτι στο τέλος θα τα βρούνε ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση αφού δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα χωρίς την συμμετοχή του Ταμείου.

Εκτός και αν ο Σόϊμπλε έχει στο μυαλό του να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ψάχνει αφορμή.

Η Βενιζέλου είναι απο τα ξημερώματα του Σαββάτου κλειστή για να περαστεί αυτό το ειδικό κόκκινο γαλάκτωμα και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ο δρόμος θα ανοίξει και πάλι το πρωί της Τρίτης.

Αναρωτιέμαι αυτή η δουλειά δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια απογεύματα που η αγορά ήταν κλειστή και να ολοκληρωθεί το έργο την Κυριακή ;

Σάββατο πρωί στο κέντρο της Καβάλας με την λαϊκή αγορά και τον ένα εκ των δύο κεντρικών αρτηριών της πόλης εκτός κυκλοφορίας η κατάσταση ήταν το λιγότερο αφόρητη και δημιούργησε έναν εκνευρισμό και στους οδηγούς αλλά και στους πεζούς.

Δεν μπορούμε ρε παιδιά σε αυτά τα θέματα εκτέλεσης κάποιων έργων που να έχουν να κάνουν με το κέντρο της πόλης να γίνουμε πιο Ευρωπαίοι ;

Σύμφωνα με όλα αυτά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προχωρήσει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας μας απο τους εταίρους ανοίγουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων με τον αριθμό των εκποιήσεων μέσα στο 2017 να ξεπερνά τις 3.000 και καταλαβαίνετε οτι αυτό θα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή.

Για τον λόγο αυτό και η κυβέρνηση θέλει στον αντίποδα αυτής της κατάστασης να μπορέσει πριν το τέλος του έτους να καταφέρει την μείωση του χρέους που θα είναι μόνο η αρχή απο μια σειρά θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία.

Αν βγεί το 2016 , ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και δεν έχει γίνει τίποτα απο την πλευρά των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ετοιμαστείτε για τα χειρότερα αφού ο Τσίπρας πριν πέσει απο την εξουσία θα τα κάνει όλα μαντάρα , για να μην γράψω κάτι άλλο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα έχει μια αστάθεια με βροχές ασχθενείς Τρίτη και Τετάρτη και βελτίωση των συνθηκών απο την Πέμπτη πρώτα ο θεός.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε λογικά επίπεδα για την εποχή και δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ούτε αλλάζει κάτι τον αρχικό μας προραμματισμό.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε θα είναι στους 10- 11 βαθμούς.

Φαίνεται οτι το φαινόμενο REX BLOKING δεν θα μας επηρεάσει και τόσο πολύ εκτός και αν η ανάπτυξη του γίνει το δεύτερο 15θημερο του Οκτώβρη γιατί να ξέρετε σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων είναι φαινόμενο του Οκτώβρη.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Ο Οκτώβρης συνεχίζουμε να πιστεύουμε οτι θα είναι καλύτερος μήνας απο τον Σεπτέμβρη που ήταν αρκετά μελαγχολικός και σφιχτός μήνας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης