“Πιάσαμε” το πρωτογενές πλεόνασμα – Σώσαμε τις συντάξεις !!!

 “Πιάσαμε” το πρωτογενές πλεόνασμα  –  Σώσαμε τις συντάξεις !!!

Είναι θετική η εισήγηση του Euro Working Group στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μη περικοπή των συντάξεων.

Παρά τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ που έτσι και αλλιώς δεν έχει καμμία σχέση με την τελευταία πράξη διάσωσης της χώρας αφού δεν έβαλε φράγκο , φαίνεται οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ανάψουν το πράσινο φως και θα εγκρίνουν τον προυπολογισμό χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις των συντάξεων.

Μετά το Euro working group σειρά έχει το Eurogroup που απλά θα επιβεβαιώσει αυτή την βούληση και έτσι θα πάμε παρακάτω χωρίς απώλειες.

Το μεγάλο όπλο της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την μάχη η επίτευξη του στόχου του πρωτεγενούς πλεονάσματος χωρίς το μαχαίρι στις συντάξεις.

Με απλά ελληνικά τα νούμερα βγαίνουν , τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα και έτσι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο.

Βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι κερδίθηκε μία μάχη και οχι ο πόλεμος αφού γλυτώσαμε την μείωση των συντάξεων για το 2019.

Του χρόνου θα πρέπει να δώσουμε την μάχη απο την αρχή  προκειμένου να πιάσουμε και πάλι τον στόχο και να μην χρειαστεί να κόψουμε συντάξεις ή να μειώσουμε το αφορολόγητο.

Θα είναι δηλαδή μία διαρκής μάχη για την εκάστοτε κυβέρνηση αυτή η ιστορία αφού όταν τα νούμερα δεν θα βγαίνουν ο δρόμος θα είναι η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη τα επόμενα χρόνια να βλέπει πάντα αυτό τον  ίδιο εφιάλτη του κόφτη σε περίπτωση που υπάρξει εισπρακτική ολιγωρία και δεν βγούνε κάποια στιγμή τα νούμερα.

 

Μπορεί τα χρόνια της θητείας του Κώστα Σημίτη τα λαμόγια και τα golden boy να αλωνίζανε στο εσωτερικό της χώρας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η σαπίλα άγγιξε και τον ίδιο που είχε επικεντρωθεί  στο να βάλει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που παρά την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ έδωσε άρον – άρον το δαχτυλίδι στο Γιωργάκη τον Παπανδρέου.

Τον φάγανε τα λαμόγια που δεν μπόρεσε σε πρώτη φάση να περιορίσει και σε δεύτερη να  ελέγξει αφού είχανε μετατρέψει την χώρα σε μία απέραντη παράγκα.

Αν ο Σημίτης έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν γύρω του και έβαζε μία τάξη και στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να κέρδιζε και τις επόμενες εκλογές που έχασε ο Γιώργος Παπανδρέου ως νέος (τότε)  αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι οτι μετά την θητεία Σημίτη και την νίκη του Κώστα Καραμανλή κανείς δεν περίμενε οτι η Ελλάδα θα έμπαινε σε μία τέτοια περιπέτεια η οποία μας ταλαιπωρεί ακόμα μέχρι σήμερα.

 

Ημέρα μετάβασης στον χειμώνα η Πέμπτη που μας πέρασε αλλά η πρώτη χειμερινή μέρα το σημερινό Σάββατο αφού όχι μόνο πέφτει η θερμοκρασία αλλά έρχονται και βροχές που στα ορεινά θα είναι χιονόνερο.

Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα ίσως και Τρίτη βροχές και σκηνικό άκρως χειμερινό.

 

Η Εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη κέρδισε προχθές την αντίστοιχη της Φιλανδίας με 1-0 και φαίνεται οτι θα κατακτήσει τελικά την δεύτερη θέση στον όμιλο της που δεν οδηγεί πουθενά.

Το θέμα είναι οτι με Άγγελο Αναστασιάδη η εθνική μας κάνει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης και βγάζει σε πρώτη φάση μέσα στο γήπεδο τσαμπουκά και πάθος.

Δημιουργικά θέλουμε δουλειά αλλά φαίνεται οτι ο Άγγελος έχει την διάθεση να την κάνει και είμαστε μαζί του γιατί όλοι θα πρέπει να θέλουμε να πετύχει ο Άγγελος.

 

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου που πριν απο μερικούς μήνες έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη όταν σταμάτησε στην Εθνική οδό για να κάνει την ανάγκη του και όταν επέστρεψε διαπίστωσε οτι το αυτοκίνητο του με την σύζυγο και το παιδί του μέσα είχε διαλυθεί φλεγόμενο !

Μία πόρσε είχε πέσει πάνω του με ηλιγγιώδη ταχύτητα και το είχε κάνει χίλια κομμάτια που σκορπίστηκαν στα γύρω χωράφια .

Αυτός ο άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την τραγωδία αποφάσισε να συνεχίσει την ζωή του και έτσι είναι έτοιμος να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την νέα του σύντροφο η οποία μάλιστα είναι και έγκυος.

 

Να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ξεκούραστο και χωρίς εκπλήξεις γιατί συνήθως οι εκλπήξεις όταν υπάρχον είναι δυσάρεστες.

Να κάνουμε τις σωστές επιλογές , να ξεκουραστούμε διασκεδάζοντας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας 19 του μήνα να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και πάλι της μάχες μας.

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι τα καλύτερα έρχονται και είμαστε σε μία φάση ανασυγκρότησης.

Επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να έχουμε καλή ψυχολογία γιατί είμαστε παίκτες ψυχολογίας.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή αντάμωση το πρωί της Δευτέρας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης