Πίεση στον εργολάβο για τις διαβάσεις που ξέβαψαν

 Πίεση στον εργολάβο για τις διαβάσεις που ξέβαψαν

Δέκα περίπου ημέρες θα απαιτήσει η αποκατάσταση της ζημιάς που προέκυψε στο δρόμο του Παληού, στο ύψος της ακτής Γλάστρες, ύστερα από την κατάρρευση του τοιχίου εξαιτίας του οποίου η οδική κίνηση περιορίστηκε σε ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών και ανάπτυξης του δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ. Ο αντιδήμαρχος μας μίλησε και για αρκετά ακόμη τεχνικά έργα του δήμου, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα που προέκυψε στις φρεσκοβαμμένες διαβάσεις οι οποίες ύστερα από τριάντα μόλις ημέρες ξέβαψαν.

ΕΡ: Δημοπρατήθηκε ένα από τα πρώτα έργα του νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η ανακαίνιση του 21ου δημοτικού σχολείου Αγίου Λουκά;

ΑΠ: Πράγματι. Πρόκειται για ένα έργο που είχε σχεδιασθεί πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου. Επιχειρήσαμε μια αλλαγή στο έργο ώστε να εντάξουμε και το νηπιαγωγείο. Η έκπτωση του έργου έφτασε στο 60%, κάτι που μου προκάλεσε ανασφάλεια. Προσωπικά, πάντα ανησυχώ από τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων αφού αποδεικνύεται πως έτσι δημιουργούνται προβλήματα στα έργα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, έργων σε σχολικές μονάδες, προκαλούνται αναστατώσεις αναφορικά με την αναγκαστική μετακίνηση των μαθητών. Αυτονόητα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρξουν αναπόφευκτες μαθητικές μετακινήσεις σε άλλο χώρο.

ΕΡ: Τι συμβαίνει με το έργο των διαγραμμίσεων που ξέβαψαν τριάντα μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του;

ΑΠ: Η συγκεκριμένη εργολαβία έχει δύο σκέλη, τις διαβάσεις και τις επισκευές των οδοστρωμάτων. Πράγματι, προέκυψε πρόβλημα και σκοπεύω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την εργολάβο ώστε να συνεννοηθούμε, αφού ακόμη δεν έχει αρχίσει το δεύτερο σκέλος του έργου. Το έως τώρα δείγμα της εργολάβου όμως δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Βεβαίως, ο δήμος οφείλει να αντιμετωπίζει τους εργολάβους ως συνεργάτες και να τους αναγνωρίζει καλή πρόθεση για την εκτέλεση του έργου. Είτε αστοχία, είτε λάθος, είναι σαφές πως οι διαβάσεις δεν έχουν την απαιτούμενη εικόνα.

ΕΡ: Πως εξελίσσεται το έργο των ασφαλτοστρώσεων;

ΑΠ: Το έργο οδεύει στο τέλος του. Βρισκόμαστε κοντά στη συμβασιοποίηση της εργολαβίας του 2015, αφού ο πρώτος εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος. Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί κι αναδειχθεί προσωρινοί ανάδοχοι για τις εργολαβίες του 2017. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι σε δύο – τρεις μήνες θα έχουν τακτοποιηθεί τα ασφαλτικά προβλήματα.

ΕΡ: Πότε προσδιορίζετε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης στη Μεγάλη Λέσχη;

ΑΠ: Προς το παρόν προχωρά κι έτσι αισιοδοξώ.

ΕΡ: Βελτιώθηκε η ταχύτητα έκδοσης αδειών στην πολεοδομία;

ΑΠ: Επιστρέφει ευτυχώς από γονική άδεια η μία υπάλληλος. Παράλληλα, προσπαθούμε να αναζωπυρώσουμε τις συζητήσεις για την ανάληψη από το δήμο Θάσο της έκδοσης των εκεί αδειών. Σε πλήθος αδειών προηγείται ο δήμος Θάσου, ακολουθεί ο δήμος Παγγαίου κι έπεται ο δήμος Καβάλας. Όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλυφθούν ταχύτατα όλες οι ανάγκες των πολιτών.

Διαβάστε επίσης