• 1 Ιουνίου 2024,

Πιέσεις από Τσανάκα για ενίσχυση της Πολεοδομίας

 Πιέσεις από Τσανάκα για ενίσχυση της Πολεοδομίας

Σύσκεψη για τη λειτουργία της Πολεοδομίας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας όπου αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στους δήμους Παγγαίου και Θάσου προκειμένου να στείλουν δικούς τους μηχανικούς για την ενίσχυση της υπηρεσίας αλλά και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό τα δικά τους πολεοδομικά γραφεία. Όπως μας εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, βάσει των στοιχείων που της προσκόμισαν οι εργαζόμενοι της πολεοδομίας του δήμου Καβάλας, μόνο το 25% των περιπτώσεων έκδοσης πολεοδομικών αδειών αφορούν σε δημότες Καβάλας. Άρα, το υπόλοιπο ποσοστό των οικοδομικών αδειών αφορούν στους άλλους δύο δήμους.

Η δήμαρχος συμπλήρωσε ότι με τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών έμπειρων στελεχών καθώς και με τις γονικές άδειες που δικαιούνται κάποιοι εργαζόμενοι, προκαλείται σημαντικότατο πρόβλημα λειτουργίας στην πολεοδομία Καβάλας. Βεβαίως, ο Καλλικράτης προέβλεπε ότι οι υπηρεσίες των μητροπολιτικών δήμων θα αναλάμβαναν τα καθήκοντα για ένα μεταβατικό διάστημα έως τις 31/12/2016, ωστόσο σταδιακά η κατάσταση για την καβαλιώτικη υπηρεσία γίνεται δυσχερέστερη. Όσες ενέργειες κι αν έχει δρομολογήσει ο δήμος δεν καταφέρνει να βελτιώσει την κατάσταση. Η έλλειψη των μηχανικών που στέλνονται στην πολεοδομία από την τεχνική υπηρεσία του δήμου προκαλεί προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος. Ενόσω συμβαίνει αυτό, είναι αδύνατο οι υπόλοιποι δήμοι να σφυρίζουν αδιάφορα, επεσήμανε η κ. Τσανάκα.

Κατόπιν 4ωρης συζητήσεως της δημάρχου με τα στελέχη της πολεοδομίας αποφασίστηκε ότι θα ενημερωθεί ο περιφερειάρχης ΑΜΘ ώστε εκείνος να ενημερώσει αρμοδίως τους ομολόγους της κ. Τσανάκα πως αν δε βοηθήσουν οι άλλοι δύο ΟΤΑ είναι αδύνατο να συνεχιστούν οι υφιστάμενοι ρυθμοί. Κατανόηση δείχνει η κ. Τσανάκα για τον απογυμνωμένο από μηχανικούς δήμο Νέστου αλλά πρέπει να υπάρξει στήριξη, όπως και από το δήμο Θάσου τον οποίον αφορά υψηλό ποσοστό έκδοση πολεοδομικών αδειών. Η δήμαρχος ζητά να της στείλουν κάποιους μηχανικούς στην υπηρεσία της Καβάλας ώστε να ασχολούνται με τις άδειες των αντίστοιχων δήμων.

Το πρόβλημα έχει κοινωνικές κι επαγγελματικές προεκτάσεις, σημείωσε η δήμαρχος, που έχει επαναφέρει πολλές φορές το θέμα κι έχει διαμαρτυρηθεί σχετικά χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Το δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Γραφείο της Δημάρχου Καβάλας, η προγραμματισμένη συνάντησή της με όλα τα στελέχη, το Διευθυντή, τους προϊσταμένους και τους μηχανικούς της Δ/νσης Δόμησης Καβάλας, με στόχο την εύρεση των καταλληλότερων λύσεων, για την βελτίωση της λειτουργίας της υπηρεσίας, κυρίως δε την επιτάχυνση του έργου συγκεκριμένων τμημάτων που αποτελούν υπηρεσίες αιχμής, όπως του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών. Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η εξαίρετη σχέση, καθώς και η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας και των στελεχών της Δ/νσης Δόμησης, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, ύστερα από πρόταση της Δημάρχου για άμεση περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών. Η διοίκηση του Δήμου και η Δήμαρχος Καβάλας, θα εξακολουθήσουν να εργάζονται αρμονικά, συστηματικά και από κοινού με όλα τα στελέχη της Δ/νσης Δόμησης, στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της εν λόγω υπηρεσίας, προς όφελος όλων των Καβαλιωτών.

Από το Γραφείο Δημάρχου Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης