• 15 Μαΐου 2024,

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: Το μεταβυζαντινό χαμάμ του νομού Καβάλας (φωτογραφίες)

 Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: Το μεταβυζαντινό χαμάμ του νομού Καβάλας (φωτογραφίες)

Γράφει στο epsilonharpas.blogspot.com ο Στάθης Χαρπαντίδης


Info

Η λουτρόπολη του νομού Καβάλας βρίσκεται στον οικισμό των Κρηνίδων και διαθέτει ένα πηλοθεραπευτήριο με δύο ομαδικούς λουτήρες πηλού ανδρών-γυναικών και ένα υδροθεραπευτήριο που στεγάζεται σε ένα μεταβυζαντινό κτίσμα (παλιό χαμάμ). Το χαμάμ ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια, ανακαινίσθηκε πλήρως από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και το παρέδωσε προς χρήση στο κοινό.

Το νερό που αναβλύζει από την πηγή έχει θερμοκρασία 29ο C, το θερμαίνουν επιπλέον μέχρι να φτάσει τους 37ο C για να είναι κατάλληλο προς υδροθεραπεία. Η εσωτερική πισίνα είναι διαστάσεων 2,30 X 2,40, έχει βάθος 1,75 και διαθέτει καταιονιστήρες νερού. Η υδροθεραπεία ενδείκνυται για ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος, ινομυαλγία και ρευματοπάθειες.

Μπορείτε να απολαύσετε το χαμάμ private αν είστε οικογένεια πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο, την εποχή που το χρησιμοποίησα πλήρωσα 20 ευρώ για μισή ώρα. Οι εγκαταστάσεις του Πηλοθεραπευτήριου Κρηνίδων λειτουργούν από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου, επτά ημέρες την εβδομάδα, με ώρες λειτουργίας από τις 08:30 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ. Στο χώρο λειτουργεί κατάλυμα, εστιατόριο και αναψυκτήριο.

Tips: Το Πηλοθεραπευτήριο απέχει 17χλμ από την Καβάλα και 3 χλμ από τον οικισμό των Κρηνίδων, Τηλ: 2510 516162

Διαβάστε επίσης