• 19 Μαΐου 2024,

Πιο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης

 Πιο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης

Πιο ακριβό θα αγοράσουν φέτος οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας το πετρέλαιο θέρμανσης, όταν στα μέσα του Οκτώβρη θα αρχίσει η διάθεσή του. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του Μιχάλη Μεταξά, που ως αντιπρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων μίλησε στην εφημερίδα μας για τον επικείμενο χειμώνα.

Διευκρίνισε δηλαδή ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται πάνω από ένα ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, με μία μεσαία προς μικρή αύξηση σε ένα κοινό που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Τα δεδομένα, επεσήμανε ο κ. Μεταξάς, χειροτερεύουν αφού το επίδομα θέρμανσης της φετινής περιόδου θα το πληρωθούν μόνο οι μισοί από τους περσινούς συνολικούς δικαιούχους.

Ο κ. Μεταξάς τόνισε ότι η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων, στη φορολογία και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν υπήρχαν φόροι τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλούνταν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας μόνο 0,40 λεπτά ανά λίτρο. Σύμφωνα με τον κ. Μεταξά δεν αποκλείονται πανελλαδικές κινητοποιήσεις καθώς ο κλάδος των πρατηριούχων που θίγεται θα πρέπει να αντισταθεί.

Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική κίνηση και το όφελος των πρατηριούχων, ο αντιπρόεδρος του σωματείου είπε: «Ο τουρισμός βοήθησε αλλά μόνο για να μειώσουμε τη ζημιά από τη μεγάλη συρρίκνωση της κατανάλωσης των Ελλήνων οδηγών».

Διαβάστε επίσης