• 4 Μαΐου 2024,

Ποιός θα δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία ;

 Ποιός θα δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία ;

Δεν πρέπει κάποιος να δώσει ένα τέλος που να αρμόζει σε αυτην την ιστορία της ΒΦΛ ;

Καθημερινά ζούμε καταστάσεις που δεν αξίζει ούτε το εργοστάσιο και κυρίως δεν αξίζουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Αυτό το σενάριο ήταν το χειρότερο και δεν υπήρχε ούτε σαν εφιάλτης στο μυαλό των εργαζομένων που ζούνε στιγμές πρωτόγνωρες με καθημερινές διαμάχες , κυνηγητά και οδομαχίες.

Το πρόβλημα της ΒΦΛ είναι πρόβλημα όλης της Καβάλας και αυτοί που αδιαφορούν περιμένοντας την εκτόνωση της κατάστασης απλά παραμυθιάζονται.

Οσο περνάνε οι μέρες η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές σκληραίνει και πλέον ο κίνδυνος να χυθεί αίμα είναι ορατός.

Οι καταστάσεις που ζούμε εκτός εργοστασίου είναι πλέον οριακές και κάθε  αλλαγή  βάρδιας, αυτή την περιόδο των απεργιακών κινητοποιήσεων, θυμίζει ταινία Φάρ ουέστ !

Εργαζόμενοι , συνάδελφοι πολλών ετών και φιλίες που ξεκίνησαν και σφυρηλατήθηκαν στο περιβάλλον του εργοστασίου δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό τρόπο δημιουργώντας μια κατάσταση που αν συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα μπορεί να γίνει και μη αναστρέψιμη.

Οι θεσμοί να πάρουν πρωτοβουλία και να κάνουν κινήσεις ουσίας προς την εκτόνωση της κατάστασης για το καλό όλων.

Πολύ φοβάμαι οτι στο τέλος αυτής της τραγικής ιστορίας ο μεγάλος χαμένος θα είναι το εργοστάσιο της ΒΦΛ που μπορεί να οδηγηθεί και στο κλείσιμο.

Σε μια περίοδο που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολη για την χώρα μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζούμε τέτοιες καταστάσεις που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Είναι κρίμα και είναι και άδικο για όλους αυτές οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά τα τελευταία 24ώρα κάτω απο τις γέφυρες τους παράδρομους και τα λιμάνια.

Αν θέλουμε το εργοστάσιο να συνεχίσει να αποτελεί έναν απο τους πιο βασκούς οικονομικούς πυλώνες της πόλης θα πρέπει να δοθεί μια λύση.

Και οι δύο πλευρές αντί να ανοίγουν μέτωπα θα πρέπει να τα κλείνουν και να βρούνε το πεδίο κοινής δράσης προκειμένου το εργοστάσιο να συνεχίσει να λειτουργεί γιατί είναι πολύ πιθανό με όλα αυτά που γίνονται και κυρίως όλα αυτά που θα γίνουν απο εδώ και πέρα να την πληρώσει το εργοστάσιο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις πρώτες ημέρες του Ιούλη έρχονται καινούργια 36άρια που θα μας θυμίσουν οτι το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε αφού Ιούλιο και Αύγουστο θα καεί το πελεκούδι.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και τα καλύτερα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα.

Τα λέμε και πάλι αύριο

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης