• 19 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Πιθανό κρούσμα οζώδους δερματίτιδας

 Πιθανό κρούσμα οζώδους δερματίτιδας

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας λαμβάνονται μέτρα που αφορούν τα ζώα σε όλο το νομό. Υπάρχουν υπόνοιες νέου κρούσματος οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών σε μονάδα στο Χαλκερό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπεύθυνος της μονάδας δεν εμβολίασε όταν έπρεπε τα ζώα του!

Σχετικά στοιχεία στάλθηκαν για ανάλυση σε ειδική υπηρεσία, τα αποτελέσματα θα υπάρξουν σήμερα. «Ευχόμαστε το κρούσμα να μην επιβεβαιωθεί» είπε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Τέτοιο κρούσμα έχει να εμφανιστεί στην Π.Ε. Καβάλας από τον περασμένο Οκτώβρη.  Αν και υπάρχουν κρούσματα στις Σέρρες και τη Βουλγαρία δεν έχουν καταγραφεί σε όλη την ΑΜΘ.

Η χθεσινή απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει: Απαγορεύεται η έξοδος από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζώντων ζώων, κρεάτων ή πτωμάτων ζώων, ζωοτροφών, υλικών, απορριμμάτων, περιττωμάτων, στρωμνής, κόπρου ή άλλων αντικειμένων που ενδέχεται να μεταδώσουν την οζώδη δερματίτιδα. Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτουμε στις οικείες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης