• 14 Μαΐου 2024,

“Πλάι στο κύμα” – Ό,τι είναι δυνατόν για ένα ακόμη καλύτερο φεστιβάλ

 “Πλάι στο κύμα” – Ό,τι είναι δυνατόν για ένα ακόμη καλύτερο φεστιβάλ
Δόθηκε σήμερα το πρωί στην Κεραμωτή η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του Δήμου Νέστου και του ιδιώτη που οργανώνει το φεστιβάλ, «Πλάι στο κύμα» για την προαναγγελία του τριήμερου γεγονότος, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 28 έως 30 Ιουλίου.

Πάνω κάτω τα δεδομένα είναι ως συνήθως, το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κεραμωτή για 17η συνεχή χρονιά, κάθε φορά είναι και καλύτερο. Η συνέντευξη τύπου έχει στόχο από τη μια να διαφημίσει τις συναυλίες, από την άλλη ν΄ αποδείξει ότι ο Δήμος Νέστου στηρίζει το γεγονός, που θεωρεί θεσμό. Κάθε χρόνο υπάρχουν αλλαγές προς το καλύτερο, για περισσότερο κόσμο και για καλύτερη εξυπηρέτησή του. «Είναι θεσμός το φεστιβάλ «πλάι στο κύμα», είπε μιλώντας πρώτος στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. «Από την αρχή που αναλάβαμε – συμπλήρωσε – θέλαμε και θέλουμε να το αναβαθμίσουμε».

Ο κ. Τσομπανόπουλος εξήγησε πως επιτυγχάνεται η καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεραμωτής, για όλη την τουριστική περίοδο, πολύ περισσότερο τις ημέρες του φεστιβάλ.

Φέτος οι καλλιτέχνες, είπε ο Δήμαρχος Νέστου, καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Σημείωσε το χαμηλό κόστος. Είπε ότι ήδη το κάμπινγκ της Κεραμωτής όπου θα γίνει το φεστιβάλ, είναι γεμάτο. Και αυτή τη φορά θα υπάρχει ελεύθερο κάμπινγκ τις βραδιές των μουσικών γεγονότων. Ευχαρίστησε για τη συνεργασία το Λιμενικό σώμα, την αστυνομία, τον ιδιώτη που ουσιαστικά διοργανώνει το φεστιβάλ, αλλά και το Δασαρχείο με το οποίο ο Δήμος Νέστου συνεργάζεται, για το ελεύθερο κάμπινγκ, το τριήμερο των μουσικών γεγονότων.

Ο ιδιώτης, είπε ο Β. Τσομπανόπουλος, αναλαμβάνει όλο το κόστος, εμείς δρούμε επικουρικά, αν και όπως συμπλήρωσε, φέτος ενισχύει ο Δήμος Νέστου κάποιες δράσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσομπανόπουλο, και στις τρεις συναυλίες θα υπάρχει ειδικός χώρος για τα ΑΜΕΑ.

Από φέτος ο Δήμος Νέστου αναλαμβάνει το θεσμό του διάπλου, του κολυμβητικού αγώνα από τη Θασοπούλα ως την Ακτή της Κεραμωτής. Εντάσσεται το γεγονός στο τριήμερο του φεστιβάλ και πραγματοποιείται την Κυριακή το πρωί.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νέστου, είπε: «Ζητάμε τον κόσμο να έρθει στην Κεραμωτή για το «πλάι στο κύμα». Θέλουμε ανθρώπους όχι μόνο από την περιοχή, τη δική μας, αλλά απ΄ όλο το Νομό Καβάλας και τους όμορους νομούς. Τους προσκαλούμε και τους δηλώνουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να τους εξυπηρετήσουμε. Μπορούν δηλαδή να συνδυάσουν τις τρεις βραδιές του φεστιβάλ με ένα τριήμερο στην Κεραμωτή. Όσο για τους ενοχλητικούς φίλους μας, τα κουνούπια, ενισχύουμε τους ψεκασμούς, εκείνες τις ημέρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε ο αντιδήμαρχος Κεραμωτής, Νίκος Μαυροθαλασσίτη. Όπως εξήγησε η Κεραμωτή είναι έτοιμη για το Φεστιβάλ αλλά και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. «Δίνουμε αγώνα – είπε – για να διαχειριστούμε το τουριστικό κύμα, που δέχεται η Κεραμωτή». Σύμφωνα με τον κ. Μαυροθαλασσίτη και οι επαγγελματίες της Κεραμωτής είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που θα είναι στην Κεραμωτή, τις ημέρες του φεστιβάλ, θα υπάρχει μάλιστα και τρενάκι, για να μεταφέρει στο χώρο των συναυλιών όσους σταθμεύουν μακριά από το κάμπινγκ.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο διοργανωτής, συμπολίτης Δημήτρης Καγιάσας. Είπε ότι φέτος το φεστιβάλ είναι μεν τριήμερο, αλλά το πρόγραμμά του και τις τρεις βραδιές είναι πιο γεμάτο. Όλες οι βραδιές ανέφερε είναι με διπλά σχήματα. Εξήγησε πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η διοργάνωση, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί υπάρχει ανταγωνισμός συναυλιών, που οργανώνουν δήμοι χωρίς εισιτήριο, με δωρεάν είσοδο.

Ο ιδιώτης που οργανώνει το φετινό φεστιβάλ πλάι στο κύμα, προπωλεί εισιτήρια σε εννέα διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστεί το Δήμο Νέστου για την υποστήριξη και για την εξυπηρέτηση των θεατών του φεστιβάλ, έχει συμφωνήσει ειδικά αυξημένα δρομολόγια με το υπεραστικό ΚΤΕΛ και την ώρα έναρξης των μουσικών εκδηλώσεων και μετά το τέλος τους.

 

 

Διαβάστε επίσης