Πληρώθηκε το Eurotaxi χρήματα του 2014

 Πληρώθηκε το Eurotaxi χρήματα του 2014

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που τους οφείλονταν έλαβαν επιτέλους οι ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας και ειδικότερα τα μέλη του Eurotaxi. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι επαγγελματίες αναμένουν να τιμολογήσουν και τα χρήματα για τη σχολική σεζόν 2016 – 2017. Όπως μας ενημέρωσε ραδιοφωνικά ο πρόεδρος του Eurotaxi Μαργαρίτης Κατσίδης, οι συνάδελφοί του πληρώθηκαν τις οφειλές που υπολείπονταν από το 2014 και τις οφειλές του 2015 – 2016.

Η καθυστέρηση της πληρωμής οφείλεται σε μια δυσάρεστη συγκυρία και στο λάθος κάποιου, εξαιτίας του οποίου δε διεξήχθη ο προβλεπόμενος διαγωνισμός για το 2015. Ωστόσο, την καθυστέρηση προσπάθησαν να αποκαταστήσουν παράγοντες της αντιπεριφέρειας όπως ο Νίκος Γουδέλης που ανέλαβε το νομικό σκέλος και φυσικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι οποίοι υλοποίησαν τελικά τα προωθούμενα από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που είχαν θέσει το θέμα στη βουλή το Δεκέμβριο του 2016 ώστε να ψηφιστεί η απαραίτητη τροποποίηση. Φυσικά, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας βοήθησαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας.

Τα χρήματα υπήρχαν κατατεθειμένα αλλά τόσο καιρό ήταν αδύνατον να εκταμιευθούν προκειμένου να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ταξί εξαιτίας των τυπικών διατυπώσεων που απαιτούνταν. Στο μεσοδιάστημα πάντως, οι επαγγελματίες είχαν εκδώσει τα ανάλογα τιμολόγια για το μεταφορικό έργο που είχαν εκτελέσει κι αυτονόητα είχαν αποδώσει κανονικά τους φόρους. Έκαστος επαγγελματίας είχε να λαμβάνει ποσά τεσσάρων ή πέντε χιλιάδων ευρώ, αρκούντως σημαντικά για την οικονομική του κατάσταση. Χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά του διδακτικού έτους 2016 – 2017 που θα τιμολογηθούν και θα πληρωθούν στο μέλλον. Κοντολογίς, οι μεν επαγγελματίες αναγνωρίζουν πίστωση χρόνου στην εξόφλησή τους από το δημόσιο, όταν αντίθετα εκείνοι χρωστούν στο κράτος τότε οι οφειλές γίνονται άμεσα απαιτητές και μάλιστα με τόκο.

Κατά 20% αυξήθηκε ευτυχώς η επιβατική κίνηση των ταξί, κυρίως λόγω της προσέλευσης των επισκεπτών.

Διαβάστε επίσης