• 8 Μαΐου 2024,

Πλησιάζει η ώρα της επένδυσης Γεωργούλια στο κεντρικό λιμάνι!

 Πλησιάζει η ώρα της επένδυσης Γεωργούλια στο κεντρικό λιμάνι!

Το Φθινόπωρο του 2014 κατεδαφίστηκαν οι παλιές αποθήκες που υπήρχαν στο κεντρικό λιμάνι. Όλοι θυμούνται ότι ήταν υπό κατάρρευση, βρίσκονταν δίπλα στο σημείο που «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια. Από τότε μέχρι και σήμερα ο συμπολίτης επιχειρηματίας Σωτήρης Γεωργούλιας προσπαθεί να υλοποιήσει στο ίδιο σημείο την επένδυση του. Έχει γνωστοποιήσει στην τοπική κοινωνία πρόθεση κατασκευής ενός κτιρίου- πολυχώρου (εμπορικού κέντρου). Σχέδια του κτιρίου είναι επίσης γνωστά.

Η γραφειοκρατία σταμάτησε όλο αυτό το διάστημα το αναπτυξιακό σχέδιο. Πρόσφατα ξεπεράστηκαν τα τελευταία προβλήματα κι έτσι αναμένεται να εκδοθεί σύντομα η πολεοδομική άδεια. Ο φάκελος είναι ήδη στην πολεοδομία Καβάλας. Ο ΟΛΚ που γνωρίζει ότι το πλάνο ωρίμασε, άρχισε χθες να καθαρίζει το οικόπεδο. Το προηγούμενο διάστημα αυτό είχε μετατραπεί σε χώρο συναυλιών (Cosmopolis), σε χώρο αγώνων μότο κρος αλλά κυρίως στάθμευσης φορτηγών. Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της επένδυσης αφού η διεκπεραίωση του φακέλου στην πολεοδομία δεν θα αργήσει πολύ ακόμη. Ρεπορτάζ σελίδα 7.

Καθαρίζεται ο χώρος των παλαιών αποθηκών στο λιμάνι

Προσωπικό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας εργάζεται από χθες το πρωί στο χώρο που υπήρχαν οι παλιές αποθήκες, οι οποίες κατεδαφίστηκαν, στο κεντρικό λιμάνι. Πρόκειται για μια έκταση που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΛΚ σε ιδιώτη,  το πλάνο του οποίου είναι αναπτυξιακό και όπως φημολογείται έχει λάβει πολλές απαραίτητες άδειες. Περιμένει μόνο την έκδοση πολεοδομικής άδειας από την πολεοδομία της Καβάλας. Φαίνεται λοιπόν ότι θα προχωρήσει συγκεκριμένα το σχέδιο του κ. Σωτήρη Γεωργούλια εντός του έτους και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προσπαθεί να προετοιμάσει την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης. Καθαρίζει, περιποιείται τον συγκεκριμένο χώρο, ενισχύει την περίφραξη του κι όπου χρειάζεται αντικαθιστά παλιά και σκουριασμένα κάγκελα ενώ γίνονται και βαψίματά. Στο συγκεκριμένο χώρο επί σειρά πολλών μηνών μπορούσαν να παρκάρουν διάφορα αυτοκίνητα ακόμη και μεγάλα φορτηγά. Όμως έτσι όπως ενισχύθηκε η περίφραξη του -τοποθετήθηκαν και ενημερωτικές πινακίδες- ο χορός από δω και πέρα θα πρέπει να παραμείνει άδειος. Η επένδυση του Σωτήρη Γεωργούλια που θα αναβαθμίσει θεαματικά το κεντρικό λιμάνι καθυστέρησε πολύ για μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα που είχαν σχέση τα περισσότερα με την Αθήνα. Τώρα αυτά ξεπεράστηκαν, ο φάκελος έχει κατατεθεί στην πολεοδομία Καβάλας και αυτό που απομένει είναι η έκδοση της πολεοδομικής άδειας για να υλοποιηθεί η επένδυση.

Διαβάστε επίσης