• 28 Απριλίου 2024,

Πλησιάζει η βδομάδα της… «επιστροφής» : 26.167 επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από Δευτέρα!

 Πλησιάζει η βδομάδα της… «επιστροφής» : 26.167 επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από Δευτέρα!

Δύσκολη θεωρεί την προσαρμογή στα νέα δεδομένα το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών που ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους από τη Δευτέρα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας, τα ραντεβού ήδη έχουν κλείσει για τον μήνα Μάιο. «Είναι απίθανο να βρεις ραντεβού σε κομμωτήριο τον Μάιο, καθώς αυτά έχουν κλείσει πριν από το Πάσχα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Παπαχρήστου, εργαζόμενη σε κομμωτήριο στη Χαλκίδα. «Ήδη υπάρχει προετοιμασία για τα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούνται» σημειώνει, για να προσθέσει πως «είναι καιρός να μπούμε σιγά-σιγά στην νέα κανονικότητα. Δεν πρόκειται να βρεθούν παραπάνω από δύο πελάτες στο συγκεκριμένο χώρο. Μάσκες, γάντια και οι νέες συνθήκες με χρήση των εργαλείων κάτω τις οποίες πρέπει να εργαζόμαστε είναι η νέα συνήθεια που θα πρέπει να κατακτήσουμε, κυρίως για τη δική μας ασφάλεια».

Με κατάστημα αθλητικών ειδών στη Λαμία ο Παναγιώτης Στασινός δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος για το πάγωμα που υπάρχει στην αγορά. «Είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη η αγορά και θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί» εκτιμά, εξηγώντας ότι «η προσαρμογή της αγορά δεν θα γίνει άμεσα. Θα χρειαστεί χρόνο και άνοιγμα όλων των καταστημάτων» Σημειώνει, ωστόσο, ότι «βοηθά ιδιαίτερα το γεγονός πως δεν υπήρχαν μέχρι τώρα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή με συνέπεια να μην είναι πολύ μεγάλος ο φόβος των πολιτών. Όμως, τα μέτρα είναι μέτρα και εμείς είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε. Μακάρι όμως να βρεθούν και οι πελάτες».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός που διατηρεί βιβλιοπωλείο στη Λαμία, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ξεκίνα σιγά-σιγά μια νέα εποχή που φέρνει νέους κανόνες. Μπαίνουμε μαζί τους σε μια νέα εποχή. Κανόνες που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά καθώς έτσι εξασφαλίζουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας. Όσο δύσκολο και αν είναι για όλους εμάς, πρέπει να διαμορφώσουμε συνθήκες ασφάλειας και οι νέοι κανόνες πρέπει να γίνουν ρουτίνα». Δείχνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς λέγοντας πως «κανείς δεν πιστεύει ότι από Δευτέρα θα λειτουργήσει η αγορά και θα έρθουν στην πόρτα μας οι πελάτες. Θα χρειαστεί τον χρόνο της. Θα χρειαστεί να ανοίξουν όλα τα μαγαζιά για να βρει τον ρυθμό της. Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο ακόμη».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης