Πλωτός γερανός στη Ραψάνη για να τελειώσει το έργο

 Πλωτός γερανός στη Ραψάνη για να τελειώσει το έργο

Στην τελική φάση φαίνεται να είναι το έργο της Ραψάνης, καθώς από την Τετάρτη, δουλεύει πλωτός γερανός, που ολοκληρώνει τον τεχνητό ύφαλο, προσθέτοντας σε αυτόν μόνιμη σήμανση, δηλαδή δύο φάρους. Κατά τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, αλλά και του ανάδοχου, το έργο πρόκειται να τελειώσει τις προσεχείς εβδομάδες. Η υπηρεσία γνωρίζει ότι υπάρχει παράταση, μέχρι το τέλος Ιουλίου, ίσως όμως χρειαστούν κάποιες εβδομάδες κι από τον Αύγουστο.

Εκτός από τις εργασίες που γίνονται με πλωτό γερανό στον τεχνητό ύφαλο, απομένουν κάποιες ακόμη εύκολες εργασίες, στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο πλωτός γερανός που δουλεύει πολύ κοντά στον μισοβυθισμένο πλωτό γερανό, θα συνεχίσει να εργάζεται για ακόμη πέντε ημέρες.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Καβάλας εργάστηκε χθες και με δική του πρωτοβουλία πρόσθεσε ράμπα αναπήρων, που θα εξυπηρετεί και ηλικιωμένα άτομα, στην άλλη άκρη της ακτής Ραψάνη, δίπλα από το κατάστημα «Νεφέλες».

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι λουόμενοι συνεχίζουν και προτιμούν τη Ραψάνη, κολυμπώντας συχνά, ακόμη και δίπλα στους δύο πλωτούς γερανούς, αυτόν που δουλεύει για το έργο αλλά κι αυτό που είναι μισοβυθισμένος, κοντά στην ακτή.

Διαβάστε επίσης