Ποιες Καβαλιώτικες ομάδες παραμένουν στο «ψυγείο» και ποιες προπονούνται αυτόν τον καιρό

 Ποιες Καβαλιώτικες ομάδες παραμένουν στο «ψυγείο» και ποιες προπονούνται αυτόν τον καιρό

Αυτή τη στιγμή ο ΑΟΚ και ο ΓΣΕ είναι οι δυο μοναδικές ομάδες που προπονούνται στα γήπεδα της Καβάλας, ανοιχτά η κλειστά. Μιλάμε σε ομαδικό επίπεδο αφού οι αθλητές και αθλήτριες του στίβου κάνουν προπόνηση εδώ και καιρό.

Ο ΑΟΚ μάλιστα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπει σε αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 28 Μαρτίου.

Απλά δεν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στην FL.

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας στο μπάσκετ δεν έχει οριστεί ακόμη και ο ΓΣΕ κάνει μόνο προπονήσεις. Προπονήσεις όμως δεν κάνει η ΕΚ Καβάλας που και αυτή συμμετέχει στην Α2 κατηγορία. Περιμένει μάλλον πρώτα να οριστεί το πρωτάθλημα. Είναι σε στάση αναμονής. Φυσικά έχει δικαίωμα για προπονήσεις όπως ο ΓΣΕ αλλά κρατάει μια διαφορετική στάση.

Οι εκλογές στην ΕΟΚ παίζουν ρόλο στην όλη διαδικασία.

Στο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ευοίωνα για τους Πάνθηρες που συμμετέχουν στην Α2 κατηγορία γυναικών.

Η ομάδα της Καβάλας έχει να προπονηθεί εδώ και 4 μήνες μετά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που είχε δώσει με την Πυλαία. Δε βλέπουμε φως προς το παρόν για την Α2 κατηγορία γυναικών.  Ακόμη περισσότερο για τη Β`και Γ`Εθνική του μπάσκετ όπως και τα πρωταθλήματα τα τοπικά όπου συμμετέχουν ομάδες της Καβάλας. Μάλλον εδώ πρέπει να το ξεχάσουν για φέτος τη δράση ο Αστέρας, η Αγία Βαρβάρα, ο ΑΟΚ, ο Ηρακλής Καβάλας, το Παγγαίο, η Χρυσούπολη και οι Μακεδόνες Κρηνίδων.

Στο Βόλεϊ τελείωσε πολύ άδοξα η σεζόν για την γυναικεία ομάδα του ΑΟΚ στην Α2 κατηγορία. Πρόλαβε να παίξει μόνο ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης εντός έδρας. Τώρα πρέπει να σκέφτεται την επόμενη σεζόν. Φυσικά και εδώ δεν γίνεται λόγος για τα τοπικά πρωταθλήματα όπου συμμετέχει η ομάδα του Αμυγδαλεώνα.

Στο ποδόσφαιρο και στη Γ` Εθνική, σταμάτησαν οι προπονήσεις από το Σάββατο. Ο Νέστος, ο Αετός και ο Μ. Α Ορφανίου ετοιμαζόταν για την έναρξη του πρωταθλήματος που είχε ορίσει η ΕΠΟ για τις 28 του μήνα που διανύουμε. Μέχρι 15 Μαρτίου δεν θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

Εκτός αν αλλάξουν πάλι τα δεδομένα την Παρασκευή που μας έρχεται. Το πρωτάθλημα ίσως ξεκινήσει στις 4 Απριλίου αλλά ίσως τελικά δεν ξεκινήσει καθόλου. Οι ομάδες της Γ`Εθνικής πάντως πιέζουν οι περισσότερες να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Στα τοπικά πρωταθλήματα το μέλλον είναι αβέβαιο.

Φυσικά ουδείς σκέφτεται ότι μπορεί να ξεκινήσει η σεζόν αφού διανύουμε τον Μάρτιο και οι παίκτες έχουν να προπονηθούν τουλάχιστον 4 μήνες και βάλε.

Εδώ κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ίσως βγουν οι πρωταθλητές των Ενώσεων με κλήρωση. Στην κλήρωση αυτή βέβαια θα μπουν όσες ομάδες από την Α` κατηγορία επιθυμούν να παίξουν του χρόνου στη Γ`Εθνική. Φυσικά με κλήρωση θα είναι κάτι το άδικο αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος.

Για τη Γ` Εθνική αλλά και για τα τοπικά πρωταθλήματα, πολλά θα κριθούν από τις εκλογές στην ΕΠΟ. Στα άλλα ομαδικά αθλήματα που έχουν σχέση με την Καβάλα,  δεν υπάρχει φως προς το παρόν. Μιλάμε για το πόλο αλλά και το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Σε ατομικό επίπεδο οι αγώνες στίβου φαίνεται  ότι θα γίνουν το καλοκαίρι με αυστηρά μέτρα όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είναι άγνωστο πάντως αν θα γίνουν και φέτος τα «Δαβιτζόγλεια» με την οικονομική κρίση που επικρατεί.

Δεν αποκλείουμε να πάρει κάποια μεγάλη διοργάνωση ο Δήμος Παγγαίου με το στάδιο της Ελευθερούπολης να είναι πλέον εντυπωσιακό με τις 8 διαδρομές κτλ.

Για τα Πανελλήνια Κολύμβησης υπάρχει φως στο τούνελ αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν με το πώς θα εξελιχθεί ο ιός. Εδώ και πολύ καιρό δεν γίνονται επίσης προπονήσεις στους συλλόγους της Καβάλας που έχουν τμήματα στο Ταεκβοντό, στην Πυγμαχία κτλ.

Τέλος παρά τις πιέσεις χλωμό φαίνεται να είναι το άνοιγμα των Ακαδημιών τουλάχιστον προς το παρόν. Η Κυβέρνηση δείχνει να θέλει το άνοιγμα αλλά οι λοιμωξιολόγοι δεν το συζητάνε καθόλου στην παρούσα φάση.

Εδώ αν ο ιός υποχωρήσει ίσως το καλοκαίρι να υπάρχουν θετικά νέα όχι όμως για τη διεξαγωγή των μεγάλων τουρνουά που γινόταν κάθε χρόνο στην κανονικότητα.

Προέχουν οι προπονήσεις των παιδιών σε πρώτο στάδιο.

Διαβάστε επίσης