• 24 Απριλίου 2024,

Ποιοι Καβαλιώτες τεχνικοί εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στον ΑΟΚ – Από τον Βασίλη Δανιήλ στον Παύλο Δερμιτζάκη

 Ποιοι Καβαλιώτες τεχνικοί εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στον ΑΟΚ –  Από τον Βασίλη Δανιήλ  στον Παύλο Δερμιτζάκη

Ο ΑΟΚ εμπιστεύεται τα δικά του παιδιά;

Σε αρκετά μεγάλο βαθμό ναι.  Δεν είναι λίγοι οι Καβαλιώτες που έχουν εργαστεί στον πάγκο του ΑΟΚ σαν πρώτοι προπονητές η συμμετείχαν σε προπονητικά τιμ. Αυτό ξεκινάει από τη δεκαετία του 1970 και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη εποχή.  Σίγουρα ο Βασίλης Δανιήλ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Καβαλιώτης τεχνικός βάση της πορείας που είχε όλα τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας.

Τη δεκαετία του ` 70 ο ΑΟΚ είχε κυρίως ξένους προπονητές από τον Πάλφι, τον Μαριάνι και τον Γιαννέφσκι,  κτλ.  Ο Βασίλης Δανιήλ ήταν ο πρώτος Καβαλιώτης προπονητής προς το τέλος της δεκαετίας του `70 που εργάστηκε στον ΑΟΚ, αρχικά στην Α` Εθνική.  Η εξέλιξη του ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού έφτασε μέχρι τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας.  Στη συνέχεια πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να δούμε άλλον Καβαλιώτη τεχνικό στον πάγκο του ΑΟΚ. Ηταν ο Δήμος Φιλιππίδης που πριν είχε κάνει το… αγροτικό του στον Ηρακλή Καβάλας και στον Μ. Α Ορφανίου. Ο Δήμος εργάστηκε στον ΑΟΚ της Γ` αλλά και Β` Εθνικής.

Μάλιστα είχε και πάλι ένα πέρασμα την περίοδο 2002-2003 με τον ΑΟΚ να παίζει στη Β` Εθνική σε μια δύσκολη εποχή όσον αφορά τα οικονομικά της ομάδας.

Ο Σίμος Ανθουλάκης και ο Τάσος Σιδερίδης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν αντικαταστήσει για λίγες αγωνιστικές τον συγχωρεμένο Σάκη Δόκα πριν τον Καλαματιανό Μπένο.   Ο Ανθουλάκης επανήλθε στον πάγκο του ΑΟΚ στη Γ` Εθνική την περίοδο 2005-2006 όταν είχε το 9 στα 9 η ομάδα αλλά τελικά δεν μπόρεσε να βγει  στη  Β` Εθνική.

Πριν απ` όλα αυτά ο Στέλιος Κατρακυλάκης ήταν ο δεύτερος Καβαλιώτης τεχνικός που εργάστηκε μετά τον Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο του ΑΟΚ στην Α` Εθνική.

Είχε αντικαταστήσει για λίγες αγωνιστικές τον Κώστα Ιωσηφίδη την περίοδο 1997-1998.   Μετά ήρθε ο Γκουλής. Ο Κατρακυλάκης ήταν και συνεργάτης του Γιώργου Παράσχου την περίοδο 1996-1997 πριν μετακομίσει για λίγους μήνες στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ ως συνεργάτης του Γιάρα.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την παρουσία του Νίκου Καραμπιμπέρη στον πάγκο της ομάδας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της περιόδου 2011- 2012.   Από εκεί και μετά ο Μιχάλης Ιορδανίδης ήρθε στην Καβάλα την περίοδο 2013-2015 ως αντικαταστάτης του Χαραλαμπίδη στη Β` Εθνική.  Ακόμη να αναφέρουμε την παρουσία στον πάγκο του ΑΟΚ, την περίοδο 1994-1995(Α` Εθνική) του Χρήστου Τερζανίδη που  η καταγωγή του είναι από το Μελισσοκομείο όπου είχε αντικαταστήσει τον Βούλγαρο Μπαρζόφ. Ο Τάτσης έζησε πολλά χρόνια στην Καβάλα, ήταν προπονητής στον ΑΟΚ στη Β` και Γ` Εθνική, είχε έρθει όμως από τη Θεσσαλονίκη.    Επίσης και άλλοι που αναφέρουμε στο κείμενο δεν είναι η καταγωγή τους Καβαλιώτικη όμως έζησαν και αγωνίστηκαν πολλά χρόνια στην πόλη.

Ως βοηθοί προπονητών η γυμναστές  έχουν εργαστεί αρκετοί Καβαλιώτες.

Ο Παύλος Κούντουρας με τον Πάλφι, ο Κώστας Λιόλιος πολύ παλιά, ο Γρηγόρης Μαχαιρίδης, ο Παναγιώτης Κοϊβέρογλου με τον Παράσχο, ο Σάκης Τσιρονίδης(και σαν τεχνικός διευθυντής στο Περιφερειακό και στην Κ-20) , ο Κώστας Βακιρτζής, ο Σάκης Κανάτας, ο Νίκος Καραμπετάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δήμος Γιαννακίδης(επί Λάτο) αλλά και ο Νίκος Αμανατίδης από την Πέραμο. Ο μεγάλος Δημήτρης Παρίδης ήταν συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη.  Ο Καραμπετάκης και ο Αμανατίδης είναι και τώρα συνεργάτες του Νίκου Παπαδόπουλου όπως στον ΑΟΚ.

Γυμναστές ο Τάσος Σιδερίδης αλλά και ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος που μάλιστα στη διάρκεια εργάστηκαν η  εργάζονται σε υψηλό επίπεδο.  Ο πρώτος τα τελευταία χρόνια στη Ξάνθη και ο δεύτερος σαν συνεργάτης του Αναστασιάδη σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Εθνική Κύπρου κτλ.    Πιο πρόσφατα ο Γιώργος Γουνελάς. Πέρσι σαν συνεργάτης του Άγγελου Διγκόζη ο Βασίλης Νικολαϊδης από το Παλαιοχώρι.

Για λίγο ο Γιάννης Παπαγεωργίου και ο Σούλης Γενημαχαλελής πριν πολλά χρόνια.

Σαν προπονητές τερματοφυλάκων ο Κώστας Τσανάκαλης, ο Μωυσής Σπανίδης. Τελευταία ο Νίκος Σουμουλίδης με Ανυφαντάκη προπονητή.

Τώρα ήρθε η ώρα του Παύλου Δερμιτζάκη…

 

Διαβάστε επίσης