• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

«Πολιτική λύση και όχι μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες»

 «Πολιτική λύση και όχι μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης ήταν στην Καβάλα το Σάββατο (11/1), σε μια επίσκεψη που ο ίδιος χαρακτήρισε έκτακτη και ειδική.

Λόγω του θέματος που ανέκυψε με τους 135 εργαζόμενους της ΒΦΛ.

Ο κ. Αρβανίτης είχε συναντήσεις στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ανάμεσα σε όσους συνάντησε ήταν και το σωματείο των λιμενεργατών. Εξ αυτού του λόγου αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με τη λειτουργία του λιμανιού στο Σταυρό Χαλκιδικής ενώ δήλωσε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Εννοούσε μάλλον το κεντρικό λιμάνι. Τους εργαζόμενους της ΒΦΛ τους είχε συναντήσει την Παρασκευή στην Αθήνα, το θέμα τους το συζήτησε με την βουλευτή κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Στη συνέντευξη τύπου εκτός του κ. Αρβανίτη μίλησαν ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Θόδωρος Μπόνος και η κ. Ελευθεριάδου. Τα λόγια της ήταν τα πιο σημαντικά αφού αναφέρθηκε αρκετά λεπτομερώς στις νομικές πτυχές του θέματος της ΒΦΛ. Γ

ενικά στη συνέντευξη τύπου ξεχώρισε το συγκεκριμένο θέμα. Η κ. Ελευθεριάδου επανέλαβε ότι θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες ενώ ο κ. Αρβανίτης υποσχέθηκε να κάνει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Αρβανίτης και Ελευθεριάδου μίλησαν συγκεκριμένα για παραβιάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Είπαν ειδικότερα ότι: 1) Είναι παράνομες οι ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου όταν ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα εργοστάσιο. 2) Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων επιχειρήσεων υπάρχει αυτοδίκαια μεταβίβαση και των εργαζόμενων της χωρίς αυτοί να χρειάζεται να υπογράψουν τίποτα. 3) Τα όσα γίνονται τελευταία στη ΒΦΛ είναι παραβίαση δύο συγκεκριμένων κοινοτικών οδηγιών.

Η κ. Ελευθεριάδου είπε «… ότι γίνεται στο εργοστάσιο είναι παράνομο. Ζητούμε πολιτική λύση και όχι μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες. Δεν πρέπει να κρύβονται για το θέμα οι βουλευτές της ΝΔ Καβάλας». Και οι τρεις συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου παραδέχθηκαν ότι η διαδικασία της εξυγίανσης της ΒΦΛ δεν προχώρησε. Αρβανίτης και Μπόνος δεν απέκλεισαν ευθύνη για αυτό να έχει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Ελευθεριάδου μίλησε για το θέμα διαφορετικά: «Προσπαθήσαμε για την εξυγίανση αλλά το θέμα είναι δικαστικό. Προς το παρόν δεν υπάρχει το σχέδιο εξυγίανσης που η εταιρία πρέπει να καταθέσει. Η εταιρία δεν το υπέβαλλε ποτέ». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κατηγόρησε τον κ. Λαυρεντιάδη ότι καταπατά τη συμφωνία του 2017. Ο κ. Αρβανίτης είπε ότι οι νέες εταιρίες στο εργοστάσιο εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την παραγωγική διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε ένας με τον τρόπο του, αναφέρθηκαν και στους εκτός σωματείου εργαζόμενους της ΒΦΛ. Είπαν ότι χάνουν δικαιώματα με τις συμβάσεις που υπέγραψαν, τους κάλεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και με το σωματείο.

Διαβάστε επίσης