• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Πολιτιστικό διήμερο της Θρακικής Εστίας

 Πολιτιστικό διήμερο της Θρακικής Εστίας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο της Θρακικής Εστίας Καβάλας για το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο που οργανώνει ο σύλλογος το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου τις απογευματινές και βραδινές ώρες στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Πρόκειται για ένα Πολιτιστικό Διήμερο που πραγματοποιεί η Θρακική Εστία κάθε δύο χρόνια. Φέτος, τίτλος και θέμα της διοργάνωσης είναι «Κωνσταντινούπολη, η πόλη της καρδιάς μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο με το οποίο ο σύλλογος καλεί το κοινό.

Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νίκος Τσουμπάκης είπε ότι οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο ημέρες και σε δύο διαφορετικές ενότητες. Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παρουσία του Θωμά Κοροβίνη από το φωτογραφικό αρχείο του οποίου θα προβληθούν φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης. Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων θα είναι αφιερωμένη στη μουσική, το χορό και το θέατρο υπό την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Βασιλειάδη. Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης θα εμφανιστούν στη σκηνή και τα τέσσερα χορευτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουμπάκη πρόκειται για μία ωραία και πρωτότυπη διήμερη διοργάνωση που θα εντυπωσιάσει και προσκάλεσε τους καβαλιώτες να την παρακολουθήσουν. Ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι να τονισθεί πως το διαμάντι της Θράκης είναι η Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το χοροδιδάσκαλο, οι εκδηλώσεις θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες αφού στόχος των διοργανωτών είναι να προσφέρουν στο κοινό «άρωμα» Κωνσταντινούπολης.

Ο Νίκος Καραγιαννακίδης εξήγησε με ποιο τρόπο προσεγγίζει το θέμα από την πλευρά του ο Θωμάς Κοροβίνης. Το πρόγραμμα για το Σάββατο μεταξύ άλλων αναφέρει την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου, τους χαιρετισμούς, το Οδοιπορικό στην Πόλη μέσα από 100 φωτογραφίες με ξεναγό το Θωμά Κοροβίνη, συνυαλία: το τραγούδι της Κωνσταντινούπολης με το συγκρότημα Θωμά Κοροβίνη. Τραγουδούν ο ίδιος και η Μαρία Φωτίου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιέχει μουσικοχορευτική παράσταση με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ από τη Δράμα και τη συμμετοχή του βυζαντινού χορού «Οι Δομεστικοι της Δρααμς και η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας». Συμπράττει το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες, ενώ στα τραγούδια όπου υπάρχει και χορός θα χορέψουν τα τμήματα της Θρακικής Εστίας. Να σημειωθεί ότι πέραν το Γιώργου Βασιλειάδη, χοροδιδάσκαλος στα τμήματα της Θρακικής Εστίας είναι η αδελφή του Ιωάννα Βασιλειάδου. Τα εκδηλώσεις υποστηρίζουν ο δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια, το δημοτικό ωδείο, η αντιπεριφέρεια, το Κοινωφελές Ίδρυμα Χαριλάου Κεραμέως και η εταιρεία Μισσιράν – καπνά σε φύλλα.

Μιλώντας για την υπόλοιπη δραστηριότητα της Θρακικής Εστίας, αναφέρθηκε στο νέο τεύχος της εφημερίδας του συλλόγου που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όπου θα συμμετέχει και η Θρακική Εστία και μάλιστα θα συμπράξει με το Σύνδεσμο Τυφλών παρουσιάζοντας στο εμπορικό κέντρο στις 19 Δεκεμβρίου την εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στο σκοτάδι». Η χορωδία του συλλόγου θα συμμετέχει σε άλλη εκδήλωση του δήμου Καβάλας κατά την εορταστική περίοδο.

 

Διαβάστε επίσης