• 11 Μαΐου 2024,

Πολλαπλή ισοβαθμία στην 1η θέση του Διεθνούς Τουρνουά Καβάλας

 Πολλαπλή ισοβαθμία στην 1η θέση του Διεθνούς Τουρνουά Καβάλας

 

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββατου 6 Αυγούστου το 25ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Τα χρηματικά έπαθλα που μοιράσθηκαν στους νικητές ανέρχονταν σε 7.500 ευρώ.

Στην 1η – 7η θέση με 6,5/9 ισοβάθμησαν οι Andriasian Zaven (ARM), Κελίρης Ανδρέας (GRE), Lupuleslu Konstantin (ROU), Grigoryan Karen (ARM), Nikolov Momchil (BUL) και Codenotti Marco (ITA). Πρώτος έφηβος (U18) με 6/9 ήταν ο Tang Andrew (USA) και πρώτη γυναίκα με 5,5/9 η Osmak Iulija (UKR).

Στον Β’ Όμιλο στην 1η – 2η θέση με 7,5/9 ισοβάθμησαν οι Stefan Victor και Τσίρλης Παντελής ενώ στον Γ’ Όμιλο πρώτος με 9/9 αναδείχθηκε ο 8χρονος Δαγλής Κωνσταντίνος.

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 259 σκακιστές από 19 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 15 γκραν-μετρ, 8 ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 45 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες οι οποίοι διατήρησαν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και πολύ κοντά στα υψηλά standards των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τουρνουά.

Στην τελετή λήξης εκ μέρους του Δήμου Καβάλας παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ξανθόπουλος (πρόεδρος ΔΕΥΑΚ) και Ευαγγελία Δρακονάκη (πρόεδρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης) οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους μαζί με τα συγχαρητήριά τους προς τους διοργανωτές και τους σκακιστές που συμμετείχαν τόνισαν την μεγάλη σημασία του τόσο πετυχημένου αυτού αθλητικού θεσμού για την οικονομία τον τουρισμό και την παγκόσμια προβολή της πόλης και επαναβεβαίωσαν τη σταθερή και μελλοντική τους στήριξη στο ΟΠΕΝ Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας.

Το 25ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά ενώ σημαντική ήταν και η χορηγία του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν στους σκακιστές, στις σκακίστριες και στους συνοδούς τους με την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων ήταν προσφορά των super market ΜΑΣΟΥΤΗ.

Διαβάστε επίσης