• 22 Μαΐου 2024,

Πολλοί θυμήθηκαν την Μαρία του Apettito

 Πολλοί θυμήθηκαν την Μαρία του Apettito

Τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Πλησίον του διοικητηρίου ο συμπαθής Μανώλης με την αδελφή του Δέσποινα λειτουργούσαν το κατάστημα φαγητού (τοστάδικο) Apettito. Η υπάλληλος της επιχείρησης Μαρία είναι το πρόσωπο που απασχολεί από προχθές την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε πνιγμένη στο λιμάνι είναι η συγκεκριμένη Μαρία. Τότε εργάζονταν στο Apettito εξυπηρετώντας τους πελάτες. Δημιουργώντας φιλικές σχέσεις με τους πιο τακτικούς. Τα χρόνια πέρασαν κι η ζωή της Μαρίας, που στο μεταξύ συνταξιοδοτήθηκε, άλλαξε. Περπατούσε δύο φορές την ημέρα. Πάντα με παρέα μια φίλη της. Αδυνάτησε, ήταν συχνά στις εκκλησίες της πόλης. Πολλοί την έβλεπαν να περπατά (τα Καλοκαίρια από το σπίτι της ως την Καλαμίτσα για μπάνιο και μετά επιστροφή σπίτι) και την αναγνώριζαν παρά την αλλαγή της.

Ζούσε μόνη της, σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο σχολείο του Αγίου Γεωργίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Πέμπτη είχαν χαθεί τα ίχνη της. Η σταθερή της παρέα στο περπάτημα την αναζήτησε. Δεν σκέφθηκε ότι κάτι κακό έγινε. Δεν έδωσε συνέχεια, τουλάχιστον έως την Τρίτη (7/2). Ως που το μυστήριο λύθηκε τυχαία, από έναν παλιό πελάτη του Apettito που εργάζεται στο Λιμεναρχείο Καβάλας. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στο τότε αφεντικό. Ο Μανώλης (διαμένει σε χωριό του Παγγαίου) βοήθησε πολύ την έρευνα. Επακολούθησε έλεγχος στην οικία της Μαρίας, όπου υπήρξε τρόπος επιβεβαίωσης της αρχικής πληροφορίας.

Χθες το πτώμα μεταφέρθηκε για νεκροψία- νεκροτομή στην Κομοτηνή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για ατύχημα. Η Μαρία βάδιζε συνεχώς κι έτσι δεν αποκλείεται κάπου να γλίστρησε κτλ. Πάντως ενώ το πτώμα της βρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, πιθανότερο είναι το ατύχημα να έγινε μία μέρα πριν.

Διαβάστε επίσης