• 3 Μαΐου 2024,

Πολυτιμότερη η Αποστολία Ζορμπαλά στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ

 Πολυτιμότερη η Αποστολία Ζορμπαλά στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ

Η Αποστολία Ζορμπαλά το περασμένο καλοκαίρι «άνοιξε τα φτερά της», παίρνοντας μεταγραφή από τον Αστέρα Καβάλας στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Με τη λήξη του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ Κορασίδων ήρθε και η της πρώτη ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε η πολυτιμότερη παίκτρια. Πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ στις κορασίδες αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Παναθλητικού στον τελικό του Final-4 με 79-51.

Η Ζορμπαλά πέτυχε 24 πόντους.  Τα κορίτσια του Δικεφάλου έκαναν το 3Χ3 στο Final-4, δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο σε όλες τις αναμετρήσεις, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα τελικά σκορ.

Στον τελικό, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ είχαν τον έλεγχο καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας το σταθερά διψήφιο προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά. Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» πήραν τη νίκη με 79-51, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 24-14, 43-24, 63-38, 79-51.

ΠΑΟΚ(Μελετιάδης-Καμπίτση): Τακίδου, Γκαϊτατζή, Μπεκίρι 8, Ζορμπαλά 24(1), Σταμπουλίδου 12, Μπαξεβάνη, Χαϊτόγλου Β. 2, Κουκουναρίδου 7, Χαϊτόγλου Α. 9, Ιτόγια 15, Μποροδήμου 2, Κανλή.

Παναθλητικός (Παπαδόπουλος-Δαμιανού): Ντολοπούλου 5(1), Κισόγλου 2, Κυναμέα 4, ΝτοπΚαϊρε17, Τοπάλογλου, Γερακάρη 4, Ντοκμετζή 3, Ζαχαρία 2, Καπετανικόλα, Καβελίδη 14.

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές. Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ζορμπαλά του ΠΑΟΚ που παρέλαβε το έπαθλο από τον γ.γ. της ΕΚΑΣ Δημήτρη Γεωργικόπουλο.

Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από την Αποστολία Ζορμπαλάβρέθηκαν και οι Κουκουναρίδου, Σαμπουλίδου (ΠΑΟΚ), Καβελίδη και Καϊρε (Παναθλητικός). Τη βράβευση έκανε ο υπεύθυνος προπονητής αναπτυξιακού κοριτσιών στη Βόρεια Ελλάδα Γιώργος Δοξάκης.

Διαβάστε επίσης