• 28 Απριλίου 2024,

Πως έφτασαν στο χωρισμό ΑΟΚ και Νούρι

 Πως έφτασαν στο χωρισμό ΑΟΚ και Νούρι

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2021 ο Αλεξάντερ Νούρι ανακοινώθηκε επίσημα ως νέος προπονητής του ΑΟΚ σε συνέντευξη τύπου στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Άλεξ Χαντιτάτζι.

Πριν είχε έρθει στις 30 Νοεμβρίου σε μια πρώτη επίσκεψη στην Καβάλα για να γνωρίσει, να δει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις κτλ. Η είδηση ότι ένας προπονητής από τη Μπουντεσλίγκα θα οδηγήσει τον ΑΟΚ στη νέα πολύ όμως δύσκολη προσπάθεια, έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων ενώ παράλληλα προβλήθηκε  σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες.

Ο Άλεξ Χαντιτάτζι στη διάρκεια της παρουσίασης του, τον είχε χαρακτηρίσει σαν έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο ο οποίος θα καθόταν για 6 μήνες στον πάγκο της ομάδας και στη συνέχεια θα ήταν στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Νούρι είχε δηλώσει τον ενθουσιασμό του που θα δουλέψει στον ΑΟΚ ενώ είχε γνωρίσει την αποθέωση απ` όσους είχαν βρεθεί εκείνο το απόγευμα στην αίθουσα τύπου στο «Ανθή Καραγιάννη», περιμένοντας την έκπληξη που είχε υποσχεθεί ο Χαντιτάτζι.

Ουσιαστικά ο Νούρι έπιασε δουλειά στις 26 Δεκεμβρίου. Τότε είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτοι παίκτες. Ήταν η πρώτη μεγάλη κίνηση του Ιρανοκαναδού. Μια κίνηση που ήταν λογικό να διαφημιστεί σε μεγάλο βαθμό από τη νέα τάξη των πραγμάτων στον ΑΟΚ. Ο Νούρι ερχόταν από ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, καμία σχέση με το Ελληνικό.

Ο Νούρι έχτιζε μια νέα ομάδα από την αρχή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Μάλιστα με παίκτες οι οποίου αρκετοί από αυτούς είχαν να παίξουν περίπου 6 μήνες. Στον ΑΟΚ ήρθαν παίκτες με βαρύ βιογραφικό όπως ο Έμπερτ και ο Καϊούμπι αλλά και κάποιοι που αγωνιζόταν βασικοί πέρσι με Ανυφαντάκη όπως ο Κυρίτσης, ο Καζαντζίδης, ο Στίκας, ο Θωμαΐδης, Σταθάκης.

Ήξεραν δηλαδή το περιβάλλον όπως και ο Οκάν που είχε περάσει και αυτός πρόσφατα από τον ΑΟΚ. Ήρθαν και μερικοί ξένοι νεαροί σε ηλικία οι οποίοι ήταν πολύ δύσκολο άμεσα να βοηθήσουν μια ομάδα η οποία μέχρι και τον Γενάρη δεν είχε ούτε ένα βαθμό στην κατηγορία, παίζοντας με τους «μικρούς ήρωες». Επίσης και κάποιοι μάλλον υπερτιμήθηκαν.

Είναι γεγονός ότι ο αρχικός ενθουσιασμός όσο περνούσε ο καιρός μετριαζόταν αφού και τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ σπουδαία.

Ο Νούρι είχε μια δική του φιλοσοφία. Ελάχιστα πράγματα γνώριζε για τις ομάδες που αγωνιζόταν στη Σουπερ Λιγκ 2. Μάλιστα δεν τον ενδιέφερε και πολύ ο αντίπαλος. Δε διάβαζε τον αντίπαλο και αυτό μερικές φορές αποδείχτηκε καθοριστικό σε κάποια παιχνίδια που χάθηκαν βαθμοί, ειδικά στο «Ανθή Καραγιάννη».

Αρχικά έπαιξε με τρεις αμυντικούς. Βλέποντας ότι αυτό δεν του βγαίνει και πολύ, το γύρισε σε 4 με πλάγιους τους Καζαντζίδη και Σπάσιτς, δυο στόπερ Στίκα και Πανουργιά η Αρμάλας. Δοκίμασε και αρκετά τρυκ μέσα στο παιχνίδι όταν η ομάδα έκανε επίθεση. Κυρίως ο βασικός άξονας ήταν ο Έμπερτ. Ανακάτευε την τράπουλα σχεδόν σε όλα τα ματς.

Και με τον Πιερικό έπαιξε φουλ επίθεση όλο το β` μέρος και με το Θεσπρωτό το ίδιο. Δυο ματς που ο ΑΟΚ είχε απώλειες βαθμών. Δεν του βγήκε τίποτα με τη Νίκη Βόλου, όπου βιάστηκε στο ημίχρονο να αλλάξει πρόσωπα και σχηματισμό ενώ το σκορ ήταν 0-0 και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απειλήσει άμεσα την εστία του Κυρίτση ενώ είχαν καλή κατοχή της μπάλας. Αποτέλεσμα στο β` μέρος ο ΑΟΚ να παρουσιάσει ένα πολύ κακό πρόσωπο και να έρθει μια εύκολη ήττα έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς και χωρίς τον ΑΟΚ να δημιουργεί ευκαιρίες για κάτι καλό.

Αυτό το ματς έφερε και πολύ μουρμούρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Χαντιτάτζι εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του αρχικά με ανοιχτή επιστολή όπου χαρακτήριζε τουρίστες τους 23 από τους 29 παίκτες του ΑΟΚ. Σε αυτή την επιστολή δεν αναφερόταν στον Νούρι. Μάλλον πρέπει να του τα «έψαλε» κατιδίαν.

Ήταν φανερό ότι το γυαλί είχε ραγίσει έστω και αν ο Νούρι όλη την εβδομάδα προετοίμαζε αυτός την ομάδα για το ματς με τη Νίκη Βόλου. Ο Καναδός είχε πάρει όμως την απόφαση του. Απλά έπρεπε να τα βρουν στα χρήματα για τη λύσε της συνεργασίας. Ο Νούρι ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές που πέρασαν από τον ΑΟΚ.

Σίγουρα έφυγε άδοξα. Ήταν πολύ σύντομη η παρουσία του. Ποιος θα το περίμενε; Η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές ανακοινώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου του 2022.  Κράτησε περίπου 3 μήνες.

Φυσικά και προσπάθησε ο Νούρι ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευγενικός προς όλους .  Σε αυτή την περίπτωση όμως πάντοτε ο προπονητής «πληρώνει»…τη νύφη. Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Αύριο στο Βόλο την ομάδα θα κοουτσάρει ο Γιώργος Αγγελίδης. Από εβδομάδα θα έχουμε το νέο προπονητή. Ακούστηκαν τα ονόματα του Τάτση και του Κατσαβάκη αλλά ίσως πάμε σε άλλη λύση.

Ο Καναδός θα αποφασίσει…

Διαβάστε επίσης