Πως Να Επιστρέψεις Στη Θάλασσα: Βιωματικό Εργαστήριο για άτομα 50+ από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 Πως Να Επιστρέψεις Στη Θάλασσα: Βιωματικό Εργαστήριο για άτομα 50+ από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Μάιος – Αύγουστος 2024

Εισηγήτριες: Φωτεινή Μελετιάδου & Κική Κέρζελη

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας προσκαλεί άτομα άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Πως Να Επιστρέψεις Στη Θάλασσα.

 

Μέσα από τη διακαλλιτεχνική εκπαιδευτική διαδικασία που θα προκύψει από τη συνέργεια μιας χορογράφου και μιας μουσικού, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή́ με διαδικασίες και εργαλεία από τον χώρο του χορού, της μουσικής και του θεάτρου.

Κάθε συνάντηση θα τοποθετεί στο κέντρο της, κάθε φορά, μια διαφορετική πηγή έμπνευσης, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία ενός μοναδικού βιώματος, το οποίο θα αποτελέσει ένα πρόσφορο έδαφος για μία πολυδιάστατη διαδικασία δημιουργίας, εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσιο του εργαστηρίου, μέσω καθοδηγούμενου κινητικού αυτοσχεδιασμού αλλά και με εξειδικευμένες κινησιολογικές ασκήσεις θα επιδιώξουμε να εξερευνήσουμε το σώμα μας και τις άπειρες κινητικές δυνατότητές του.

Έτσι, ο χορός θα έρθει σταδιακά σαν φυσική συνέχεια, κάτι τελείως οργανικό, σαν μια ανάγκη που απορρέει από το ίδιο μας το σώμα. Το σώμα αρχίζει να αφηγείται ιστορίες και κάπου εκεί συναντάει τον λόγο και τη μουσική, και όλα μαζί έρχονται για να φτιάξουν μια νέα δραματουργία, μία νέα αφήγηση μέσα από αισθήσεις, εμπειρίες και μνήμες.

 

*Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς χορευτική, μουσική ή/και θεατρική εμπειρία, αλλά με καλή σχέση με το σώμα τους, με διάθεση, και κυρίως με δημιουργική διαθεσιμότητα. Σε αυτούς που θέλουν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό.

 **Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

***Κόστος συμμετοχής 20/μήνα

 

Συναντήσεις κάθε Σάββατο ή Κυριακή – το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη σύσταση της ομάδας. Πρώτη εισαγωγική συνάντηση γνωριμίας (δωρεάν): Σάββατο 11 Μαΐου 16:00-18:00. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876  (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο thkavala@otenet.gr, έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

 

Βιογραφικά Εισηγητριών:

Η Φωτεινή Μελετιάδου γεννήθηκε στο Calw της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή “Hochschule für Musik und Tanz, Köln/ Zentrum für Zeitgenössischen Tanz”, με ειδίκευση στο “Bühnentanz” (“χορό επί σκηνής”) το 2009, και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό με εξειδίκευση “Dance dissemination in a contemporary context” (“Xορογραφία και παιδαγωγική βασισμένη στον σύγχρονο χορό και την performance”) το 2013.

Μεταξύ 2005 – 2020 έζησε και εργάστηκε ως καλλιτέχνης στην Γερμανία έχοντας ως κύρια βάση την Κολωνία. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και ομάδες διαφόρων τεχνών, δημιουργώντας χοροθεατρικά έργα και site-specific / interdisciplinary παραστάσεις που υλοποιήθηκαν σε θέατρα, μουσεία, υπαίθριους χώρους, σχολεία, φεστιβάλ κ.α. Το 2023, έχοντας επιστρέψει στη γενέτειρά της, την Καβάλα, ίδρυσε το χώρο MOMENTUM, ένα σύγχρονο κέντρο Δημιουργίας-Κίνησης-Θεραπείας.

Η Κική Κέρζελη γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην «Ψυχολογία της Μουσικής και Μουσική Παιδαγωγική» (ΜΑ) και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα» (MEd) του Tμήματος Mουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Από το 2021, εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο τμήμα των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για ενήλικες. Ενδεικτικά, «Κιθάρα Express», «Μουσικ(ή)οί εδώ και τώρα», «Γ’ Στάσιμο», σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Ωδείο Αθηνών και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης