Πως να οργανώσετε αποτελεσματικά τις αγορές σας για το παιδικό δωμάτιο

 Πως να οργανώσετε αποτελεσματικά τις αγορές σας για το παιδικό δωμάτιο

Ενώ οργανώνετε τις αγορές σας για το παιδικό δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι υφάσματα πρέπει να αναζητήσετε ώστε να είναι κατάλληλα για την επαφή τους με το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας.

Πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά, πρέπει να γνωρίζετε το είδος του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα κλινοσκεπάσματα που θα επιλέξετε για το μωρό σας, καθώς και το ίδιο το κρεβάτι. Το δέρμα ενός μωρού είναι τρυφερό και απαλό. Είναι ευαίσθητο και πολύ επιρρεπές σε αλλεργίες και λοιμώξεις. Ένας από τους λόγους που στα μωρά εμφανίζονται εξανθήματα και λοιμώξεις στο δέρμα είναι η χρήση κλινοσκεπασμάτων από συνθετικό ύφασμα που είναι φορτωμένο με επιβλαβείς ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα ενός μωρού. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα και να διατηρηθεί το μωρό προστατευμένο από κάθε είδους αλλεργίες και λοιμώξεις, συνιστάται η χρήση οργανικών βαμβακερών ειδών. Τα οργανικά κλινοσκεπάσματα είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι και μπαμπού, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους χημικών.

Τα βαμβακερά βρεφικά κλινοσκεπάσματα περιλαμβάνουν μια ποικιλία ειδών όπως είναι τα σεντόνια, τα παπλώματα ή οι κουβέρτες, οι πάντες κούνιας https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/ κλπ, συνεπώς πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μαλακό ύφασμα για το μωρό, αλλά είναι επίσης πρέπει να είναι και ασφαλή. Τέτοια κλινοσκεπάσματα προετοιμάζονται μέσω πολλών διαδικασιών κατά τις οποίες αφαιρούνται κάθε είδους μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν. Τέτοιου είδους υλικά βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας από το σώμα του μωρού. Όλα τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή οργανικών κλινοσκεπασμάτων  λειτουργούν ως φυσικά παπλώματα και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Λέγεται επίσης ότι τέτοιου είδους κλινοσκεπάσματα βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης ακάρεων. Έτσι, τα οργανικά κλινοσκεπάσματα θεωρούνται τα καλύτερα για το μωρό σας. Εάν πιστεύετε ότι όταν χρησιμοποιείτε οργανικά κλινοσκεπάσματα ή βαμβακερά κλινοσκεπάσματα, θα πρέπει να συμβιβαστείτε σε σχέδια, μοτίβα και στιλ – κάνετε λάθος!
Στην πραγματικότητα, όλα τα μοντέρνα και κομψά σχέδια διατίθενται πλέον σε βαμβακερά και βιολογικά υφάσματα. Τα σατέν παιδικά κλινοσκεπάσματα είναι αρκετά πολυτελή και μοιάζουν κομψά όταν χρησιμοποιούνται σε βρεφικές κούνιες. Ωστόσο, τα σατέν κλινοσκεπάσματα δεν συνιστώνται για το μαλακό δέρμα του σώματος επειδή είναι συχνά κατασκευασμένο από μετάξι, πολυεστέρα και νάιλον που δεν είναι καλό για την τρυφερή επιδερμίδα του μωρού.

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε βρεφικό σετ  μην ξεχάσετε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το ύφασμα που περιλαμβάνει το υλικό του υφάσματος, τη βαφή του υφάσματος, το χρώμα και επίσης το στυλ. Είναι καλύτερο να επιλέξετε οποιοδήποτε ύφασμα το οποίο θα είναι ανθεκτικό, μακράς διαρκείας και επίσης δεν θα ξεθωριάζει ακόμη και μετά από πολλές πλύσεις. Τα βρεφικά κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται τακτικά, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που δεν ξεθωριάζει εύκολα.

Διαβάστε επίσης