Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – ΑΟΚ 0-1: Τρίποντο ουσίας που τον φέρνει εκ νέου στο +5 (φωτογραφίες)

 Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – ΑΟΚ 0-1: Τρίποντο ουσίας που τον φέρνει εκ νέου στο +5 (φωτογραφίες)

10η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με τον ΑΟΚ να φιλοξενείται στο Δημοτικό Στάδιο Μηχανιώνας από τον τοπικό Ποσειδώνα, επικρατώντας με 1-0.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, το Καβαλιώτικο συγκρότημα έφτασε σε μια σημαντική νίκη που μάλιστα τον επανέφερε με «αέρα» 5 βαθμών στην κορυφή μετά τη «λευκή» ισοπαλία του Νέστου στη Δράμα. Ο ΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο προβάδισμα του.

Προβάδισμα που κράτησε ως το τέλος. Άντεξε στην πίεση που του άσκησε στο δεύτερο μέρος ο Ποσειδώνας, χωρίς ωστόσο να απειληθεί σημαντικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους πρωτοπόρους, το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Δόξα Δράμας,

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, βρίσκοντας τέρμα μόλις στο 5ο λεπτό με τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο αγώνας διακόπηκε -προσωρινά- καθώς προέκυψε θέμα με τον γιατρό του παιχνιδιού.

Ο αγώνας στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, Είχε όμως μεγάλη ένταση και πολλές μονομαχίες. Ο ΑΟΚ έβρισκε ρήγματα προς την αντίπαλη περιοχή κυρίως από τα αριστερά. Βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ λίγο μετά το 30′. Δεν είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής όμως ουσιαστικά δεν ανησυχούσε στα μετόπισθεν.

Το σύνολο του Τίμου Καβακά ήταν αρκετά συμπαγές στην αμυντική του διάταξη, έχοντας κερδισμένες τις περισσότερες κατοχές στο χώρο του κέντρου. Στη μοναδική του καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ο Ποσειδώνας απείλησε με σέντρα/σουτ του Νικολαΐδη, όμως ο Αστράς απομάκρυνε σωτήρια.

Ο Ποσειδώνας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έχοντας σαφώς μεγαλύτερη κατοχή και ασκώντας εντονότερη πίεση προς την περιοχή του Αστρά. Οι «αργοναύτες» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας στιγμές -κυρίως- μέσω αντεπιθέσεων.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο πήγε περισσότερο στο πάθος, στο αγωνιστικό… «ξύλο» και στην ένταση. Γεγονός που δεν ευνόησε καμία από τις δύο ομάδες, στο να «χτίσουν» ρυθμό μέσα στο γήπεδο. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 74′ με το μακρινό σουτ του Κωστίκου.

Ο ΑΟΚ κέρδισε αρκετές στημένες φάσεις σε αυτό το διάστημα, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Χρόνο συμμετοχής πήρε (μετά από καιρό) ο Θανάσης Ιωαννίδης. Το θέαμα ήταν φτωχό, ο ΑΟΚ κράτησε -χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες- το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο προπονητής του ΑΟΚ έκανε λόγο για την «πιο μάγκικη νίκη της ομάδας» στο πρωτάθλημα…

 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Περδίκης, Σμίλτος, Γκέντσογλου, Καρακώστας (84′ Χατζής), Τζελίδης (84′ Μπιμπισίδης), Γκέκας, Παπαδόπουλος (74′ Ιωαννίδης), Αλτιντζής (56′ Δαλιανόπουλος)

Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας: Τεντζέρης, Γιαννούσης, Νικολαΐδης, Λαγόντζος, Καλλίδης, Τσαπακίδης, Σαλιάρης (88′ Παπαδόπουλος), Κίζυλης (88′ Ντοκού), Τεμερτζόγλου, Μαρμαρίδης, Κωστίκος

 

Το φιλμ του αγώνα

5′ Μετά από εξαιρετική κομπίνα και συνεργασία από εκτέλεση κόρνερ, ο Καζαντζίδης σεντράρει με τη μια στο δεύτερο δοκάρι και ο Παπαδόπουλος ανενόχλητος κάνει το 0-1.

8′ Οι γηπεδούχοι απειλούν για πρώτη φορά με μακρινό σουτ του Σαλιάρη.

31′ Ο Τσαπακίδης αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

32′ Μεγάλη στιγμή για τον ΑΟΚ να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως το πλασέ του Αλτιντζή από το ύψος της μικρής περιοχής δεν έχει δύναμη.

44′ Αδύναμο σουτ του Καρακώστα καταλήγει στην αγκαλιά του Τεντζέρη.

45+ Ο Αστράς απομακρύνει γύρισμα του Νικολαΐδη.

46′ Ο Καρακώστας «κιτρινίζεται» για μαρκάρισμα από πίσω σε αντίπαλο.

58′ Κάρτα και στον Σμίλτο για δυνατό μαρκάρισμα.

68′ Ο ΑΟΚ φτάνει στην περιοχή του Τεντζέρη όμως το πλασέ του Καρακώστα είναι ακίνδυνο.

74′ Ο Κωστίκος αντικρίζει την κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Καρακώστα.

77′ Διαγώνιο σουτ του Κωστίκου περνάει εκτός εστίας.

81′ Κίτρινη κάρτα και στον Γιαννούση.

90+ Ο Χατζής απειλεί με σουτ, ο Τεντζέρης διώχνει σε κόρνερ.

 

Διαβάστε επίσης