• 4 Μαΐου 2024,

Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – ΑΟΚ 1-0: Αδίκησε τον εαυτό του, τον αδίκησε όμως και ο διαιτητής… (φωτογραφίες)

 Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – ΑΟΚ 1-0: Αδίκησε τον εαυτό του, τον αδίκησε όμως και ο διαιτητής… (φωτογραφίες)

Ξεκινώντας μια απαιτητική τριάδα εκτός έδρας αγώνων, ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Μηχανιώνας από τον τοπικό Ποσειδώνα για τη 14η «στροφή» στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τους 3 βαθμούς της νίκης (1-0).

Ο ΑΟΚ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, μη μπορώντας να πιάσει τα γνωστά του -υψηλά- στάνταρ απόδοσης στο γήπεδο. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα αλλά ούτε και να δημιουργήσει επιθετικές προσπάθειες, ενώ όσο περνούσαν τα αγωνιστικά λεπτά αντιμετώπιζε και θέματα στα μετόπισθεν.

Σαφώς και ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε έναν έξτρα αρνητικό παράγοντα στην αναμέτρηση. Ο ΑΟΚ φωνάζει -δικαίως- για τη φάση του 41ου λεπτού και το καθαρό πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, με τον αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει τις επιθετικές προσπάθειες και των δύο ομάδων. Ο ΑΟΚ απείλησε πρώτος με ωραίο τακουνάκι του Κατσαμάγκα, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια από τα αριστερά.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, με τον Αλτιτζή να αξιοποιεί την εξαιρετική μεταβίβαση του Τερμεντζόγλου και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Λίγα λεπτά αργότερα (26′) ο ΑΟΚ «άγγιξε» το 0-1, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιορδανίδη ο Κατσέτης απείλησε με γυριστό σουτ στην κίνηση ωστόσο ο Κυριακίδης έσωσε εντυπωσιακά.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους στην περιοχή του Σταθάκη μετά το ημίωρο, με τον ΑΟΚ να ψάχνει προϋποθέσεις απειλής μέσω αντεπιθέσεων. Οι αργοναύτες διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Σαλπιγγίδης φαίνεται να ανατρέπεται καθαρά εντός περιοχής, με το διαιτητή να μην υποδεικνύει κάποια παράβαση.

Ο Σταθάκης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο 44′ σε σουτ του Αλτιτζή. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιώργος Αγγελίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο το Γερογιάννη στη θέση του Βαφειάδη. Ο ΑΟΚ είχε αμυντικά προβλήματα από τα αριστερά, με τους γηπεδούχους να προκαλούν συχνά υπεραριθμίες με κάθετες μεταβιβάσεις αλλά να μην ολοκληρώνουν επιτυχημένα τις τελικές τους προσπάθειες.

Στο 62′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Αλτιτζής ανέκτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Οι αργοναύτες προσπάθησαν να αντιδράσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια.

Ο Γιώργος Αγγελίδης άλλαξε πρόσωπα στο επιθετικό σχήμα της ομάδας με στόχο το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι παίκτες του δυσκολεύονταν να βρουν επιθετικούς διαδρόμους και χώρους κοντά στην περιοχή του Κυριακίδη.

Η μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ και έτσι ο ΑΟΚ γνώρισε μοιραία την ήττα στη Μηχανιώνα, σε μια μέτρια εμφάνιση για την Καβαλιώτικη ομάδα που μένει στους 27 βαθμούς και περιμένει την ολοκλήρωση των αυριανών αναμετρήσεων για τον τελικό απολογισμό της αγωνιστικής…

Το φιλμ του αγώνα

12′ Ωραία συνεργασία των Ρουμπιέ-Κατσέτη-Καταμάγκα, με τον τελευταίο να απειλεί με τακουνάκι τον Κυριακίδη που μπλοκάρει.

15′ Πολύ άστοχο, μακρινό σουτ του Ξανθόπουλου.

20′ Επικίνδυνο γύρισμα του Καλλίδη από πλάγια θέση, η μπάλα περνάει άουτ.

23′ Ο Αλτιτζής αστοχεί από κοντά, μόνος του μπροστά από το Σταθάκη.

26′ Τρομερή επέμβαση του Κυριακίδη σε γυριστό σουτ του Κατσέτη μετά από εκτέλεση κόρνερ.

37′ Οι γηπεδούχοι χάνουν σημαντική ευκαιρία με το σουτ του Ξανθόπουλου από πολύ κοντινή θέση να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

41′ Ο Σαλπιγγίδης ανατρέπεται μετά από άτσαλο μαρκάρισμα αντιπάλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίζεται χωρίς παρέμβαση του διαιτητή.

44′ Ο Σταθάκης αποσοβεί το 1-0, διώχνοντας σε κόρνερ την προσπάθεια του Αλτιτζή.

45′ Κίτρινη κάρτα στον Κωστίκο για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιορδανίδη.

52′ Ο Καλλίδης αστοχεί σε θέση τετ α τετ απέναντι από το Σταθάκη.

62′ Ο Αλτιτζής κλέβει από τον Μπιμπισίδη και εκτελεί από πλάγια θέση το Σταθάκη για το 1-0.

66′ Ο Τραχανάς ανατρέπει το Ρουμπιέ σταματώντας υποσχόμενη αντεπίθεση και αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

73′ Ο Κυριακίδης προλαβαίνει τον Ιορδανίδη και παραχωρεί κόρνερ.

97′ Κεφαλιά του Καρακώστα εκτός εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας (Ζαζόπουλος): Κυριακίδης, Δεληζάνος, Λαγοντζός, Τραχανάς, Καλλίδης, Κωστίκος, Τερμετζόγλου, Αλτιτζής, Ξανθόπουλος, Γκέσιος, Κανέλλης

ΑΟΚ (Αγγελίδης): Σταθάκης, Δημητρακούδης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος (71′ Μαγκαφίνης), Μπιμπισίδης, Κατσέτης (71′ Μπαρέττας), Σαλπιγγίδης, Βαφειάδης (46′ Γερογιάννης), Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Κατσαμάγκας (53′ Καρακώστας)

Διαβάστε επίσης